Douglas Dare подгрява FINK на сцената на Sofia Live Club

10
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

Douglas Dare подгрява FINK

Англичанинът излиза на сцената на Sofia Live Club като част от турнетo Hard Believer

В началото на следващия месец, 2 февруари, Sofia Live Club става официална спирка oт европейското турне Hard Believer на британския изпълнител FINK. Пред българската публика Fin Greenall ще свири заедно с Tim Thornton (барабани и китара) и Guy Whittaker (бас китара). Преди да приковат вниманието ни с хипнотичната си музика, на сцената на столичния клуб ще се качи и многообещаващият млад артист DOUGLAS DARE.

Като певец и текстописец, в DOUGLAS DARE се крие огромен талант, който мигновено печели вниманието на публиката и често бива сравняван с артисти като James Blake и Thom Yorke. Не е случаен и фактът, че именно FINK го прави част от турнето си. Характерните мрачни, но елегантно поднесени звуци, Douglas допълва с приковаващия си глас и интензивни пиано акорди. Ето защо и музиката му бързо грабва лондонския индилейбъл Erased Tapes и той записва дебютния си албум, озаглавен Whelm (май 2014). Именно парчета от него ще чуем на 2 февруари.

След прочувственото изпълнение на Douglas ще се потопим и в едно много лично и интимно акустично, музикално преживяване с FINK.  Меланхолични и същевременно агресивни, песните от албума Hard Believer се открояват с тихо интро, прерастващо в интензивна вълна от хипнотични звуци. Всяко парче е умела смесица от фолк, блус и инди рок, дълбок и прочувствен текст, който непринудено затваря кръга.  

За всички онези, на които все още им е трудно да повярват, могат да закупят билет за FINK на цена от 20лв. в мрежата на Eventim.