„Ливърпул“ обмислят да привлекат националния вратар на Австралия на „Анфийлд“

1
Добави коментар
valentin.apostolov
valentin.apostolov

Според журналиста на английския вестник „Телеграф“ Крис Баском скаути на „Ливърпул“ наблюдават националния вратар на Австралия Матю Райън, за когото мърсисайдци се надяват, че може да реши проблемите на вратарския пост на „Анфийлд“ в дългосрочен план.

Мениджърът на „Ливърпул“ Брендън Роджърс и трансферният комитет на „червените“ наблюдават внимателно Райън, който играе за белгийския клуб „Брюж“. Мърсисайдци надали ще направят оферта през този месец, но обмислят това да се случи през лятото.

Според бившия спортен директор на „Брюж“ Арнар Гретарсон Райън вече е решил, че иска да продължи кариерата си в „Премиършип“.

Гретарсон каза: „Не виждам той да остане задълго в „Клуб Брюж“. Знам, че иска да играе във „Висшата лига“, всеки иска да играе там. За мен той ще се справи добре и в „Примера Дивисион“ и „Бундеслигата“. Той определено има качествата да играе в трите най-големи първенства.“

Баском твърди, че Брендън Роджърс иска да подпише с Петър Чех, но се очаква вратарят на „Челси“ да остане в Лондон и е по-вероятно да подпише с „Арсенал“.

Матю Райън в момента участва с националния си отбор в купата на Азия по футбол, където „Ливърпул“ са изпратили скаути.

Скаути на „червените“ наблюдават и вратаря на „Еспаньол“ Кико Касия от края на миналата година: http://liverpool.operatura.info/?p=2267

В същото време „Ливърпул“ ще позволят на Сусо да премине в „Милан“ срещу малка трансферна сума през зимата. Сусо се договори за четиригодишен договор с италианския клуб, което ще му позволи да премине на „Сан Сиро“ през лятото като свободен агент.

Ръководството на клуба е недоволно, че 21-годишният полузащитник е преминал медицински прегледи без съгласието на „червените“. „Ливърпул“ не харесват отношението на испанеца към отбора през последните месеци въпреки окуражаващия старт, който Сусо направи под ръководството на Брендън Роджърс. Поради тази причина северноирландският мениджър е готов да го освободи от „Ливърпул“ по-рано срещу известна сума.