Таки поръчал Брендо

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Пребиваващият понастоящем  в Дубай наркобос Христофорос Аманатидис – Таки е обявил война на Евелин Банев – Брендо. Това твърдят два независими източника по повод разбитата вчера банда за поръчкови убийства в София. 11 души бяха арестувани след мащабната полицейска акция проведена в столичния квартал „Бояна”. Сред тях е и дъщерята на бившия шеф на митниците Христо Кулишев – Мила Георгиева.  Според първоначалните данни именно тя е била начело на групата за мокри поръчки и наркотрафик.

Информатор близък да престъпните среди разкри, че  Мила Георгиева стои зад неуспешното покушение срещу лявата ръка на топ боса Брендо – Георги Семерджиев. В ранните часове на 1 юни 2014 г. неизвестен стрелец причака Жоро Шопа пред хотела на Брендо „Лозенец” в едноименния столичен квартал и стреля четири пъти по него в гръб. Шопа бе приет в болница с един куршум в плешката, но след обработка на раната лекарите го пуснаха да си ходи вкъщи. Атентаорът така и не бе разкрит тогава. На този етап се счита, че е бил от бандата на Мила Георгиева и вероятно е един от арестуваните днес.

Коравата дама се е занимавала с различни престъпления, сред тях и ДДС измами в особено голям размер, като сина й Мартин е бил неин съучастник в престъпна дейност.

Известно е, че доведената дъщеря на Кулишев е много близка бизнес партньорка на сина на бившия земеделски министър Георги Танев Иван Танев – Универсалния, който понастоящем се издирва с червена бюлетина от Интерпол за данъчни престъпления в особено големи размери. Към момента делото все още се работи от спецпрокуратурата, а Танев успя мистериозно да се изпари като Братя Галеви и отседна при боса си – Христофорос Аманатидис – Таки в Дубай.

Именно заради тази обвързаност, хора от ъндърграунда са категорични, че всъщност зад удара срещу Шопа, респективно Брендо, стои забягналият наркобос Таки. Този акт може да се приеме като предвестник на нова гангстерска война.

Мила Георгиева е стар познайник на полицията. Бизнесдамата е най-големият играч при вноса и далаверите с месо. Това не е първият арест за нея, тя бе задържана и през 2011 г. при спецакция за ДДС измами и екстрадирана от летището в Белград. Последно тя навлезе в полезрението на медиите през 2012 г., когато МВР проведе една от тогавашните си показни акции под кодовото наименование „Универсалните”, при която именно бе разкрит и Иван Танев.

Синът на Мила Георгиева пък е известен вкрими средите с прякорите си Мартин – Джито и Малкия Митьо Очите. Спряган е като шеф на търговията с марихуана в София, както и че е забъркан и с хероин и амфетамини. За него работели и някои от бившите гардове на наркобоса Златомир Иванов – Златко Баретата.

Бащата на опасната мафиотка Христо Кулишев бе шеф на митниците в 3 правителства –  на Жан Виденов, Любен Беров и Сергей Станишев. При неговото управление лъснаха няколко големи афери, които бяха разследвани по-късно. Сред тях са фиктивният внос на захар от фирмата на „Мултигруп” – „Бартекс”, както и т.нар. спиртен канал през морските митници. Престъпната фамилия живее на ул. „Владимир Димитров-Майстора” в кв. „Бояна”, където вчера нахлуха спецченгета за тотален обиск.

 

От МВР съобщиха, че операцията е насочена срещу въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества. В спецакцията участваха 200 служители на Апелативната специализирана прокуратура, „Криминална полиция” и жандармерията. Обиските са били на 11 адреса в столицата.