Как да отслабнем без да гладуваме?

2
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

Магистър Фармацевт Владин Деликоцев

За да Ви бъдем максимално полезни, Farma.bg споделя някои от най-често срещаните въпроси и отговори с нашия Магистър-Фармацевт. Тъй като тази рубрика не претендира за изчерпаемост и не представлява конкретна препоръка, моля не се колебайте да се свържете с нашия Магистър-Фармацевт или да се консултирате с лекар специалист.

Въпрос: Здравейте. Искам да ми препоръчате нещо за много суха кожа за дете на 11 години. Изписаха ни някакви кремове с кортикостероиди, но не искам да ползваме такива. Може и медицинска козметика да бъде. Благодаря ви.
Отговор:

Здравейте. Не знам каква точно е диагнозата…дали е атопичен дерматит, екзема или нещо друго. Ще ви препоръчам няколко варианта, които има доста добър състав и имаме положителни отзиви за тях. SVR Xerial 10 е лосион за тяло. Може да се прилага след къпане и да се мажат огнищата. Дексем рипеър е крем, който не съдържа кортикостероиди или други агресивни съставки и може да се прилага при всякакъв тип екземи и кожни раздразнения. Пробвайте тези варианти и вижте как ще се понасят.

Въпрос: Здравейте. Детето ми е на 3 годинки има проблем със заспиването. Бихте ли ми препоръчали някаква хранителна добавка, която може да му помогне?
Отговор:

Здравейте. Препоръчвам Ви Sedivitax сироп. Изцяло натурален продукт със 100% органични съставки, който помага за по-лесното заспиване на детето. Може да се използва и през деня, ако детето е нервно и неспокойно. Във вашия случай, може да му давате по 10-15 мл вечер.

Въпрос: Здравейте. Имам доста чувствителна кожа и искам да ми препоръчате някакъв гел за почистване на лицето.
Отговор:

Здравейте. Бих Ви препоръчал козметиката Skincode, тъй като техните продукти са особено подходящи за чувствителна кожа. SKINCODE Нежно измиваща гел – пяна е подходящ вариант за Вас. Става за ежедневно почистване на грим и почистване от замърсяванията на околната среда. Хидратира кожата и има чудесен матиращ ефект.

Въпрос: Здравейте. Имате ли продукти, които съдържат екстракт от еленови рога? За какво се прилага такъв тип продукт?
Отговор:

Здравейте. Да, имаме такъв продукт. Казва се Пантосан и съдържа екстракт от еленови рога. Екстрактът от рог на северен елен съдържа жизнено важни биологически и химически компоненти, необходими на организма: аминокиселини, пептиди, липиди, въглеводороди, мастни киселини, фосфорорганични съединения, витамини, микро- и макроелементи. Обичайната дозировка за възрастни хора е по 1 капсула дневно.

Въпрос: Здравейте. Напоследък постоянно ме боли глава. Възможно ли е да това да се дължи на промяната на времето? Какво мога да пия?
Отговор:

Здравейте. Да, напълно е възможно промяната на времето да Ви се отразява по този начин. Много хора се оплакват от главоболие напоследък. Бих Ви препоръчал Солпадеин разтворими таблетки. Действат бързо и мощно. При по-силна болка, може да се разтворят и 2 таблетки в малко вода. Не го приемайте повече от 10-тина дена.