naicheteni: Канелата-лекарство за всичко!

12
Добави коментар
fenn_andrea
fenn_andrea

Канелата е една от най-важните подправки, използва се за лечение на много заболявания:

Артрит
Страдащите от артрит могат сутрин и вечер да приемат по една чаша топла вода с 2 лъжици мед и една малка кафена лъжичка канела. Редовната употреба лекува дори хроничен артрит. В университета в Копенхаген, проучили, че когато лекарите предписвали на болните по една супена лъжица мед и половин чаена канела преди закуска, след една седмица 73 от 200 пациенти, се спасили от болките, а след месец прием, тези които не можели да се движат от болка, започнали да ходят без болка.
Холестерол
Две супени лъжици мед и 3 ч.л. канела се смесват в две чаши топла вода. Намалява холестерола с 10% в рамките на два часа. Разбира се медът трябва да бъде в най-чистата си форма, ако такъв мед се приема ежедневно с храната холестеролът е нисък.
имунитет
Ежедневният прием на мед и канела укрепва защитните функции на организма и предпазва от бактерии и вируси. 
инфекции на пикочния мехур:
Лъжица канела и чаена лъжица мед се разбъркват в чаша хладка вода. 
убива микробите в пикочния мехур.
косопад
Загубата на коса е много неприятно …..За да предотвратите косопада намажете корените със смес от загрят зехтин-1 супена лъжица, лъжица мед и чаена лъжица канела. След 15 минути измийте косата с хладка вода. Дори 5 процедури са достатъчни за да спре окапването на косата.

кожни инфекции
Смес от мед и канела/в равни количества/, приложена към засегнатите части лекува екземи, кожни гъбички, както и всички други видове кожни инфекции.

акне
Паста от 3 супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела. Намазват се преди сън, а се измиват на следваща сутрин с топла вода. Пъпките изчезват за две седмици напълно.
ухапвания от насекоми
Смес от една част мед към две части топла вода и ч.л. канела, сместта бавно се втрива в сърбящото място. Болката изчезва за 1-2 минути.
Зъбобол
Смесете 1 ч.л. канела и 5 ч.л. мед, приложете върху болния зъб. Поставя се 3 пъти на ден, болката отминава.

Халитоза
Изплакнете гърлото с грещ разтвор на мед и канела, това поддържа приятна миризма в устата за целия ден.
настинки
Тези, които често страдат от настинки, да приемат по 1 супена лъжица топъл мед и 1/4 чаена лъжичка канела 3 пъти на ден. Лекува почти всяка хронична кашлица, настинка и облекчава носните походи.
Дълголетие
Приемането редовно на чай с мед и канела, забавя появата на старостта.  Една супена лъжица канела завира в 3 чаши вода, охлажда се и се добавя мед. Пие се 3-4 пъти на ден по 1/4 чаша. Запазва кожата мека и свежа, предпазва от стареене.
Ето и хранителната стойност на канелата/1 супена лъжица/: 
6 – ккалории
0,38мг – магнезии
1,24 – унция-диетични фибри
0,86мг – желязо
27,84мг – калций