Най-известните художници на графити в Пловдив създадоха приказен свят в „Къщата на Загадките“

1
Добави коментар
natalie.simeonova.7
natalie.simeonova.7

Под майсторските ръце на ALICE и BROKE, първата логическа пъзел стая със загадки в град Пловдив оживя в безмилостна надпревара с времето през лятото на далечната 1935-та година в Париж.

ALICE е млада звезда в уличното изкуство, но бързо налага името си със своята изключителна креативност и перфекционизъм. Тя е от Пловдив, на 25 години и започва да рисува по обществените пространства през 2012 година, а човекът, който я вдъхновява за това е пловдивският графити художник BROKE. ALICE има художествено образование. Завършила е Национална гимназия по Сценични и екранни изкуства Пловдив със специалност „Декори и театрални кукли“.

BROKE е един от първите улични артисти, дръзнал да рисува по улиците на древния град. Toй е на 26 години и рисува графити от края на 1999 година, а неговият стил е WildStyle и Characters. Участвал е в много графити евенти, a тази година една от най-известни платформи в света за разпространение на забавна информация и картинки 9GAG отново насочи поглед към България и по-специално към един от най-мрачните подлези на Пловдив, където двамата се постараха да направят скучните сиви стени много по-вълнуващи.

В „Къщата на загадките“ ALICE и BROKE приеха предизвикателството да сътворят един приказен свят с привкус на ретро романтичния Париж и те се справиха повече от добре. Бяха нужни 4 дена и десетки цветни флакони, за да се пресъздаде атмосферата, която да потопи участниците във вечния град на любовта и да ги накара да забравят за реалността поне за 1 час.

  

ALICE и BROKE вече пребориха сили с DOMUS REBUS и записаха имената си на стената на славата като един от най-емоционалните отбори, който е успял да намери Изхода в „Къщата на Загадките“. Заедно със своите съотборници те преминаха през цялата скала от емоции, които Къщата може да дари. От несдържано вълнение в началото, през лек „срив в единството“ на отбора, до върхова екзалтация при намирането на изхода!

Благодарим ви от сърце приятели, че нарисувахте този вълшебен свят, които радва посетителите ни и че играхте толкова сърцато. Истински се забавлявахме с вас!

ТЕ УСПЯХА! А вие? Дали ще можете?
DOMUS REBUS ВИ ПРЕДИЗВИКВА! ОСМЕЛЯВАТЕ ЛИ СЕ?