Как да бъдем красиви след събуждане

6
Добави коментар
vkdimitrov
vkdimitrov

Нека събота вечер бъде за купони, срещи с приятели и дискотека, когато няма да имате нужда от часовник. Затова пък неделната вечер отдайте на себе си. Нека тя да бъде спокойна с нагласа за новото в предстоящата седмица., защото никак не е приятно да се събуждаме с подпухнало лице, с торбички под очите и по-дълбоки бръчки между веждите от собственото ни недоволство.

Ето какво може да направите, за да се събудите красиви:

Не лягайте по-късно от 23 часа. Който може да си осигурии повече сън преди полунощ е победител в битката със състаряването. От свечеряване до четири през нощта в кожата се произвежда най-много мелатонин – хормонът, който ни предпазва от стреса и свободните радикали. София Лорен не крие, че е съхранила своята младост и магнетична женственост, защото никога не се е лишавала от съня си, заради забавления.

Не пийте алкохол късно вечер, защото той допълнително дехидратира организма, кожата става суха и лесно се появяват бръчки.

Почиствайте старателно кожата на лицето от грим, пудра, фондьотен с тоалатно мляко и след това измивайте лицето обилно с вода. Ако имате пъпки, използвайте антисептичен тоник, намажете проблемните участъци за през нощта с цинкова паста или с предписано средство против пъпки. После нанесете овлажняващ крем върху цялото лице.

Отделяйте време за маска на лицето. Има готови почистващи маски и маски за лифтинг. В домашни условия може да си направите почистване на лицето със сода бикарбонат върху леко навлажнена кожа с внимателни кръгови движения от брадичката нагоре. След това изплакнете лицето с хладка вода, подсушенете и нанесете хидратиращ крем или бадемово масло.

Преди излизане навън нанасяйте дневен крем върху лицето и ръцете. Влагата изпълва клетките и изглажда бръчките. Ако дневният крем защитава, то нощният възстановява тонуса на кожата.

Колкото и да е силно желанието ни сухата кожа да стане свежа, това няма да стане изведнаж, ако досега не сме й обръщали внимание. Достатъчно е ежедневно постоянство в грижите за кожата и резултатите няма да закъснеят.

„Добре започнатото е наполовина свършено“, Аристотел