Спортен фотограф

2
Добави коментар
silvena
silvena

SHARE

+

 

Спортната фотография е едно прекрасно занимание, което може да се сравни най-добре с лова! Уловът на най-интересния миг носи много адреналин и удовлетворение и е доста по хуманен…но нека го погледнем от всички аспекти. За фотографите, които искат да снимат спортна фотография, но нямат опит обикновено е нужен фотоапарат които снима по 5 до 8 кадъра в секунда. Така те изстрелват една серия и си подбират най-добрия кадър. Спортна фотография може да се снима и с единичен кадър – на усет! За това обаче е нужно доста опит и дълбоко познаване на материята. Така например при конете е нужно да се познава механиката на движения на коня за да може да се следи следващият такт и той да бъде уловен! При заснемане на преминаващи автомобили риска фотографа да си хвърли апарата е голям! За снимки от растояние на помощ трябват телеобектив. Нужни са  различни обективи в зависимост от спецификата на конкретния спорт. Обикновено се ползуват вариообективи с променливо фокусно растояние. Спортната фотография на едно събитие изисква обикновено не един добре въоръжен фотограф. Те нормално са поне  с два апарата и няколко обектива и докрай са в състезание за най-интересния момент,които после продават  на медиите!
В нашата фирма човека с най-голям опит като спортен фотограф е нейният управител Красимир Искъров. Любима тема коне и конен спорт. На личния си сайт има подбрани и качени над 600 000 снимки направени през последните 20 години. Линк към сайта: www.iskarov.com
Негово дело са снимките на конете на водещите клубове по конен спорт в страната, на водещите породни асоциации, както и тези на представителните жребци на държавния конезавод Кабиюк. А работа на целият ни екип са следните сайтове:
http://ksk-bg.com
www.kabiuk.com
www.eastbul.com
www.silvena.com
www.gestuet-riben.com
http://holidaysport.bg/

SHARE

+

Did you like this article? Share it with your friends!