Как да се грижим за черния дроб?

13
Добави коментар
theones
theones

Как да се грижим за черния дроб?

яну 08, 2015
Здраве

0

 Наричат черният дроб главния чистач я тялото. Именно той, заема главната роля в процеса на изхвърляне на токсините от тялото и  поради този факт, черния дроб трябва да бъде в перфектно състояние, иначе рискуваме да си навлечем куп здравословни проблеми. Не се ли изхвърлят токсините навреме, здравето и защитата на тялото започват да се пропукват. Как да се грижим за черния дроб и неговото състояния?

 Не яжте много мазна храна. Мазнината вреди на черния дроб. Ако той затлъстее, значително ще намали своето полезно действие.

Заложете на плодове, зеленчуци и варира. Пийте много фрешове. Яжте плодови и зеленчукови салати.

Не прекалявайте с алкохола, който кара черния дроб да функционира затруднено и неправилно. Когато Ви се припие нещо, нека да бъде вино. То е полезно за тялото, понеже съдържа много антиоксиданти и не затруднява работата на черния дроб, разбира се, ако не се прекалява!

Не пушете!

Пийте кафе през деня, но не повече от две чашки.

Пийте много вода. Водата спомага за изхвърляне на токсините и нормално функциониране на всеки един орган в тялото. Тя дава живот на всяка една клетка. Без вода, няма как да очаквате тялото да работи във Ваша полза и на Ваша страна!

Елиминирайте стреса! Не живейте постоянно в стрес, а се научете да се справяте нормално със стресовите ситуации. Стресът влияе пагубно, не само на черния дроб, но и на всеки друг орган в тялото. Хормона кортизол, който се отделя при стресова ситуация, влияе много зле на черния дроб. Високите нива на кортизол, водят до неправилно отделяне на чернодробните ензими, което затруднява цялостното, и правилно функциониране на организма и влошава здравословното състояние. Борете стреса чрез спорт и приятни занимания.

Полагайте грижи за тялото си, а то ще Ви се отблагодари със здраве!

 

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Как да се грижим за черния дроб?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

tweet

Мед, лимони, орехи и канела за здраве и тонус

Цитруси за здраве и сила

Свързани статии

Детоксикацията и…

яну 09, 2013 0

Кога захарта се…

дек 20, 2012 0

Още от тази категория

При настинка и…

дек 12, 2014
0

Щадете организма си…

ное 26, 2014
0

Магнезият е…

окт 14, 2014
0