Балансирана програма за отслабване

0
Добави коментар
kyovev
kyovev

Представяме на вашето внимание балансирана програма за отслабване, която представлява тридневен тренировъчен сплит за изгаряне на мазнини.

 
Не трябва да забравяте, че почивката е основна част от възстановяването на вашето тяло и правилното усвояване на тренировките.
Как да процедирате
Първи ден
Може да комбинирате упражнения за гърди и трицепс. Лежанката е най-доброто място да тренирате вашите гръдни мускули. Започнете с по-малко килограми и покачвайте без да прекалявате. Правете 4 серии по 8 до 10 повторения. След това преминете на уреди, които натоварват гърдите и, ако нямате достатъчно сили намалете сериите на 3, но не по малко. Повторенията гледайте да бъдат най-малко 8. Ако Ви е трудно по-добре смъкнете килограмите. Трицепс може да се прави на лежанка с наклон, може да използвате гири, дъмбели, уреди и всичко, което натоварва тази мускулна група. Сериите и повторенията могат да бъдат по-голям брой единствено, ако искате да смъквате маса и всички те се правят с по-малко килограми.
Втори ден
Комбинирайте гръб с бицепс. За гръб използвайте специалните уреди, които са предназначени за натоварване на тази мускулна група. Повторенията и сериите отново трябва да са колкото при другите. Различието идва само в килограмите според вашите възможности. За бицепс най-добре използвайте повдигания на щанга от прав стоеж и дъмбели, като правите нормални свивания с лакътя към гърдите.
Трети ден
На третия ден може да правите рамо и крака. Използвайте уредите, които натоварват основно горната и долната част на рамото. Краката могат да понесат по-голям товар, но не прекалявайте, ако след това Ви се налага да карате автомобил или да имате някакъв дълъг преход, защото има опасност да се схванат.
Трябва да се знае, че това е програма за отслабване за напреднали, а не за начинаещи. Килограмите трябва да ги прецените според възможностите си. Хубаво е да се прави кардио тренировка сутрин на гладно в някой от почивните дни. Почивайте между 60-90 секунди между сериите, а между упражненията до 2 минути максимум.
Макар тази програма да е балансирана (донякъде), препоръчваме ви да се запознаете с нашата 13-седмична програма за отслабване, която предлага индивидуален подход в борбата с излишните килограми.