Как да носите дрехи с висока талия?

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Ако преди десетина години на мода бяха дънките с много плитка талия, то през последните една-две години тенденцията е тъкмо обратната. Моделите с висока талия са изключително актуални. Как да носите дрехи с висока талия?

Какво трябва да знаете за дрехите с висока талия?

Дрехите с висока талия са тенденция от 80-те години, но както знаете, в модата всичко ново е добре забравено старо. Всъщност дрехите с висока талия са удар в десетката, защото подхождат на различни възрасти и фигури. По-младите изглеждат по-шик, а по-възрастните запазват елегантното си излъчване, като в крак с актуалните тенденции. Освен това високата талия е подходяща както за по-слаби дами, така и за жени с по-пищни форми – зависи как и с какво съчетаете модела.

Важно е обаче да изберете точният размер на дрехата с висока талия – ако е прекалено малка, тогава допълнителните килограми в областта на талията ще изскачат, а ако е твърде широка, ще пада надолу и няма да има търсения от вас ефект.

Хубаво е също да съобразите високата талия със сутиена. Модните стилисти съветват да избирате модел Push-up, за да изглежда бюстът ви по-голям и да в контраст с тънката талия, която долната дреха визуално създава.

Много от звездите са почитатели на дрехите с висока талия. Сред тях попадат Ема Стоун, Джесика Алба, Тейлър Суифт, Ким Кардашиян.

Идеи как да носите дрехи с висока талия

Ако сте по-слаба, дрехите с висока талия могат да издължат силуета ви. Ако пък сте с по-пищни форми, тогава могат да създадат оптическа илюзия за по-малко килограми. Жените с фигура пясъчен часовник пък ще се радват на подчертани и сексапилни извивки. Във всеки случай моделите с висока талия са във ваша полза.

Може да носите панталоните и полите с висока талия с ефирен топ или риза. По този начин постигате елегантна визия, без да изглежда, че сте се престарали. Освен това ефирната материя, прибрана в дънките с висока талия, създава секси контраст между двете дрехи. Ако пък искате да изглежда по-делово, тогава заложете на пола молив с висока талия и риза. Имайте предвид обаче, че този модел подчертава всяка ваша извивка от талията надолу, така че не подхожда на всяка фигура.

По-младежки и небрежно стои комбинацията между висока талия и кроп топ. Това съчетание е подходящо както за зимните месеци, когато комбинирате къс пуловер с високи дънки, така и за летните – когато изберете ретро къси панталонки и банду или кроп топ. Освен това комбинацията е подходяща, ако сте по-слаба.

За дамите с по-пищни форми са идеални разкроените поли с висока талия, защото прикриват дупето, подчертават талията и създават много приятен силует на тялото.

Дънките с висока талия могат да са два модела – тип цигара по крака или с разкроен крачол.  Роклите с висока талия пък са идеалното решение за бъдещите майки, както и за дамите с фигура круша.

Много често моделите с висока талия се комбинират с широк колан. Шаловете не са препоръчителни, но пък може да експериментирате с различни модели чанти.

26.01.2015/ Христина Спасова