Как да изберем подходяща детска количка

1
Добави коментар
ericcantona
ericcantona

Бъдещите родители, на които им предстои да купуват детска количка, се изправят пред предизвикателството да отсеят най-доброто за тях предложение.

И в противоречие с твърдението, че най-скъпото е най-доброто, сме подготвили този материал. В него ще намерите най-важните параметри, на които трябва да обърнете внимание при покупката на детски колички.

На първо място това са гумите на количката. За реалността по нашите улици и тротоари е нужна почти високопроходима техника. В тази връзка колкото по-големи са гумите на детската количка, толкова по-лесно ще се движи и ще е стабилна.

Относно броя на гумите, на пазара се среща разнообразие от триколки (колички с три колела), с четири гуми, като предните са по-малки от задните, и модели, при които всички гуми са с еднакъв, голям или малък размер.

Количките с три гуми са по-лесни за маневри и по-леки в сравнение с тези с четири гуми. Последните пък са по-стабилни, но по-тежки.

С един или два коша да бъде е следващият въпрос при избора на детска количка. Зимните и летните кошове се различават основно по това, че на вторите възможността за сваляне на облегалката е ограничена (виж по-долу) и детето гледа по посока на движение.

Следващият критерий е дали кошът може да се обръща по посока на движение и обратно. Мобилността на дръжката или възможността на самия кош да се вади и обръща, е от голямо значение за удобството на майката и бебето.

Докато е детето е малко ще ви бъде по-удобно да е обърнато към вас, за да може да го наблюдавате и обслужвате. След определена възраст (6-8 месеца) детето ще е по-стабилно в седнало положение, и ще предпочита да разглежда наоколо.

Височината на коша е параметър, на който се обръща все повече внимание. Производителите се стараят да предлагат продукти, удобни както за бебето, така и за майката. В последните модни тенденции при бебешките колички се забелязва високо позициониране на седалката. Така детето няма да се налага да гледа все нагоре, а на майката – да се навежда.

Цяла дръжка или две отделни е въпрос на лично предпочитание, въпреки това бихме казали, че цялата дръжка дава възможност за захващане, където ви е удобно.

Тапицерията е важна за комфорта на бебето, поддръжката и вида на количката. При някои модели, в които присъства летен кош, ще забележите разлика в материята. Тя е дишаща и намалява риска от претопляне на детето.

Сваляне на облегалката е функция на повечето модели. Това дава възможност да ползвате количката, независимо от това колко е голямо детето. Докато е малко, а след това и докато спи в нея, ще бъде в легнала позиция, а когато стане по-голямо облегалката се вдига. Някои модели детски колички предлагат сваляне на облегалката до наклон от 45 градуса, а други до напълно хоризонтално положение.

Багажникът е задължителен компонент. Гледайте да бъде достатъчно дълбок и защитен от изпадане на съдържанието в него. Мрежестата материя и твърдото дъно са за предпочитане. Там ще може да съхранявате аксесоарите за бебето, някои покупки, дрехи, независимо, че най-вероятно ще имате и чанта към количката.

Тежест и сгъване на количката. Тежестта се определя от материала, от който е изработена количката и размера на гумите.

Сгъването на количката трябва да бъде достатъчно лесно, за да може да се справи един човек с нея, а в същото време да има и защита от случайно свиване. Най-често тези предпазни мерки се прилагат чрез последователност от два бутона за натискане или плъзване.

Размерите също не са за подценяване. Вземете предвид автомобила, в който ще се вози бебето, съответно и количката. Ако разполагате с по-малко багажно пространство, ще трябва да се спрете на по-компактна количка.

Допълнителните аксесоари може да включват кош за автомобил, чанта, зимно чувалче за защита от вятър, чадър срещу слънце и т.н. Когато избирате детска количка сумирайте цената на аксесоарите, ако трябва да ги купувате поотделно и преценете кое по-изгодното – частите на един комплект или търсене на всеки артикул самостоятелно.

Проверете с какви спирачки (най-добре дискови) е количката, има ли амортисьори (за комфорт при возене), регулира ли се височината на стъпалото за крачетата и други.

И на последно място, но в никакъв случай по важност, е бюджетът. Първоначално може да ви се стори, че детските колички са много скъпи. Че не може без нея, така е, но се запитайте колко много време ще я ползвате, производителят предлага ли гаранция, съберете мнения от хора, които ползват такава количка.

Проверете колко е маневрена и всички нейни функции преди да я закупите, така ще си спестите разочарования и финанси.

Както виждате всеки един детайл при избора на количка има две страни – предимство и недостатък. Все още не е изобретена перфектната детска количка. Всеки преценява важните за него параметри и така намира своята идеална!

Продукти които ще харесате…