3-те органа, които имат нужда от редовно прочистване

11
Добави коментар
reina
reina

Подарете си една седмица, за да се освободите от излишните 2 килограма, но и за да си върнете енергията! След прекаляване с храна и напитки храносмилането умножава усилията си, чувстваме умора. Токсините благоприятстват клетъчното стареене и намаляват защитните сили на организма.

Черният дроб играе ключова роля за прочистването на тялото. Неговите клетки съдържат ензими, които превръщат разтворимите в мастната тъкан токсини в такива, които се разтварят във вода. По този начин става възможно изхвърлянето им чрез жлъчката и бъбреците.

Функцията на бъбреците се подпомага чрез редовно хидратиране, а отвари от розмарин и маточина ги прочистват.

Червата – третият елемент от „пречиствателната станция“ на организма, се повлияват отлично от натуралното кисело мляко, богато на пробиотици. Процесът на елиминиране на токсините е спасителен за тялото, но произвежда голямо количество свободни радикади – оттам идва потребността от консумация на храни, богати на антиоксиданти.

В продължение на една седмица не консумирайте никакви червени меса, изхвърлете от менюто си и храните, натъпкани с консерванти. Наблегнете най-вече на плодовете, зеленчуците, пълнозърнестия хляб и чайовете. Позволете си и здравословно приготвена риба и пилешко месо. 

Можете да си приготвите и специална тинктура със земна ябълка срещу наднормено тегло и прочистване на организма. 

Настържете една прясна грудка земна ябълка заедно с кората в съд с широко гърло. Залейте с високопроцентов алкохол до пълно покриване на настърганата маса. Захлупете съда и оставете съда да престои от 10 до 14 дни на стайна температура. Накрая прецедете тинктурата през филтър за кафе и я съхранявайте на тъмно място. Можете да приемате от тинктурата по 5-10 капки на ден. 

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 6.0/7 (1 vote cast)

VN:F [1.9.22_1171]

3-те органа, които имат нужда от редовно прочистване, 6.0 out of 7 based on 1 rating