неMODNO – плетени шорти за господата » нeMODNO

9
Добави коментар
svetla58
svetla58

Плетенето на една кука вече не е само за шалове, шапки и пуловери! Поне не и според Шюлер Елерс, които създава многоцветни шорти, боксерки и спортни панталони от рециклирани стари дрехи и аксесоари, плетени на една кука, които могат да бъдат носени и от жени и от мъже.

Самият Елерс твърди следното: „Вълнените одеяла и шаловете са оригинални и много красиви произведения на фолклорното изкуство, които са създавани на ръка от занаятчии из цяла Америка още от 1960г, а може и по-рано. С ножица и шевна машина аз превръщам тези стари и никому ненужни плетива в удобни дизайни, които могат да бъдат носени във всекидневието”

Позволете ни да не се съгласим с подобно абсурдно твърдение. Макар и действително много красиви и свежи, шаловете и одеялата плетени на една кука, както и всички останали подобни дрехи и аксесоари, трябва да си останат такива, каквито са. Създадените от Шюлер Елерс дизайни са толкова многоцветни, че чак ни идва в повече, а нежните плетки ни изглеждат неприятно и крайно нередно облечени върху мъжкото тяло. И макар подобна концепция до известна степен да ни напомня за годините на мира, любовта и хипитата, то и едновременно с това ни кара да се радваме, че този период е отдавна отминал.

Нашите похвали, разбира се, за идеята, която стои зад моделите на Елерс – рециклирането е нещо крайно необходимо и важно в тези времена на излишък и пренасищане. Честно казано обаче не бихме желали да видим собствения си мъж обут в подобни шантави панталони дори и когато сме в уюта на собствения дом, камо ли в ежедневието.