Убитият бизнесмен Борислав Манджуков се е познавал с Радослав Калчев – Черния Роди

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Бандата на Черния Роди стои зад убийствата на Борислав Манджуков и фалиралия строителен предприемач Митко Дамянов.

Mайката на убития Борислав Манджуков Евгения, дълго време имала съмнения, че именно бандата на Черния Роди е екзекутирала сина й. След разбиването на групата тя е имала среща в полицията, за се запознае с най-новите факти около разследването.„В ъндърграунда отдавна се говореше, че убийството на сина ми е извършено от тези лица, които са задържани сега. Аз не вярвам Радослав Калчев да има мотив да убие сина ми. По-интересното е кой го е поръчал, кой стои отгоре. Имам своя версия за това, но по-добре прокуратурата да стигне до край”, твърди Евгения Манджукова, цитирана от „24 часа”.

От прокуратурата вече обявиха, че бандата на Черния Роди стои зад убийствата на Борислав Манджуков и фалиралия строителен предприемач Митко Дамянов. Послединят беше застрелян пред дома си в София, а според прокуратурата съпругата му Наталия е била просто косвена жертва. 

Без значение информацията, с която разполага прокуратурата, за разстрела на семейство Дамянови все още няма повдигнати обвинения срещу физическия им убиец. Това ще се случи до няколко дни. Според държавното обвинение Радослав Калчев – Черния Роди е поел поръчката, но осъществяването й е дело на други хора в неговото обкръжение. 

Преди ареста на варненските килъри в София беше разбита групата на Мила Георгиева и сина й Мартин. Връзката между организации е дъщерята на Черния Роди – Жанета, която живеела на семейни начала със сина на Мила Георгиева Мартин Джито. Самата Жанета Калчева за сега не е разпитвана от прокуратурата за това дали е знаела за престъпната дейност на баща си.

При акцията във Варна бе задържан и Николай Иванов – Шванца, бивш приятел на Мая – вдовицата на Георги Илиев, който бе пуснат след 20 минути разпит. Предполага се, че той е помогнал с информация на разследващите.