Как да изградим здравословни хранителни навици

0
Добави коментар
kyovev
kyovev

Влизането в желаната форма посредством изграждане на здравословни хранителни навици без съмнение в правилният подход, но как да стартираме така мечтания процес по загуба на телесно тегло?

Реалистични цели

Позитивизмът е хубаво нещо, но когато е прекалени дози води до замъгляване на рационалното мислене. Доста хора считат едва ли не отслабването за детска игра смятайки да свалят покаченото тегло едва ли не за 1 ден.

Не само че този подход за мигновено сваляне на килограми, било то чрез краткосрочно гладуване или подлагане на изключително тежки и стресиращи организма режими, е неуспешен, но и невероятно вреден за здравето. 

От двете понятия, а именно отслабване и задържане на килограмите, второто е със сигурност много по-трудоемко. Постигнатите резултати от подобни гладуващи или строги режими са временни, те могат да се възвърнат със страшна сила плюс вероятно няколко килограма отгоре, свалянето на които след това ще ви се стори истинско мъчение.

Връщане към старите си хранителни навици

Честа грешка, която масата хора прави е да започват малко по-малко да се връщат към консумацията на вредни храни, което обикновено започва с много съобразителни, така да се каже, количества, които обаче с течение на времето се увеличават. Накрая се оказва, че разлика от сега и преди спрямо начина ви на хранене на практика няма.

Липса на достатъчно мотивация

Факт е, че онези сред вас, целящи да отслабнат винаги си намират оправдания, с което свързват „невъзможността си да отслабнат“. Най-често те са от сорта на липса на достатъчно време, мотивация, дори парични средства.

Изграждането на здравословни хранителни навици трябва да започне с бавни темпове, за да може организмът да привикне към „новите условия“. Редуцирането консумацията на сладки и тестени изделия, пържени и солени храни, безалкохолни напитки и какво ли още не също трябва да протече стъпка по стъпка, за да свикнете по-лесно без тях.

Проблемът с прекомерната консумация на сладко именно се решава по този лесен и прост метод докато стигнете момента, в който консумирате подобни захарни изделия единствено, ако ви почерпят например.

Значителна част от хората не успяват сами да се справят с тази задача. Включете се сега в 13-седмичната програма за отслабване и ще постигнете целите си за отрицателно време!