Райфъла поръчал да убийството на Аргир Гяуров

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла е поръчал убийството на мениджъра на частната клиника „Хипоталамус“, Аргир Гяуров. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в Пловдив. Доктор Гяуров бе наръган многократно на 12 февруари миналата година, но остана жив. 

 

Червенков е поискал смъртта му, защото са били конкуренти и между тях се е появила нетърпимост. Също така той стои зад палежа на най-малко 7 коли, 4 от които са на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов. Причината също е, че между тях е имало влошени бизнес отношения, довели до неприязън .„Атанас Червенков – Райфъла се е крил няколко дни като е направил няколко обиколки“, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Накрая е бил арестуван у роднини. При опита му да скочи от терасата от 1 етаж е бил заловен от полицаите. 

Райфъла е давал поръчката на Веселин Загорски от Пловдив, който също е задържан. Той е криминално проявен и осъждан. Загорски е прехвърли „поръчката“ нататък  на още 4 лица, които също са с белезници. 

За убийството на Аргир Гяуров Райфъла определил миза 20 000 лева. Но понеже не е било изпълнено докрай, са били платени само 10 000 лева. 

„Покрай поръчаните и запалени 7 коли са изгорели още 3 коли на нямащи нищо общо със ситуацията граждани“, заяви директорът на полицията в Пловдив Пламен Узунов.

Шефът на Окръжна прокуратура в Пловдив Румен Попов допълни, че събраните доказателства са пълни, направени са и самопризнания, има и свидетели, които в момента дават показания за извършените престъпления. 

Подпалената кола на бившата служителка на Райфъла Хараланова, която беше нарочена за отвличане, е също дело на Райфъла, но тя е запалена по лични мотиви и причини. Тепърва ще се събират още доказателства, за да се установи дали Райфъла и хората от неговият кръг, са действали като организирана престъпна група и дали се приемали да изпълняват и други мокри поръчки. Средно един палеж е струвал на поръчителя между 2000 и 4000 лева. 

„Нивото на бандитите в Пловдив и областта падна. Вече ги няма онези „джентълмени“, с които при залавяне можеш да се разбереш. Заловените по случая са младежи на много ниско интелектуално ниво, които са готови за малко средства да убият човек“, коментира ситуацията окръжният прокурор Румен Попов. В подкрепа на това си изказване той посочи опита за убийство на Аргир Гяуров, при който единият от извършителите е избягал от страх, а другият бързо и методично е нанесъл десетки удари в гърдите на жертвата, но в бързината не е могъл да го прониже смъртоносния.