Започна вторият етап от подготовката на Берое

1
Добави коментар
starazagora
starazagora

Новини от Стара Загора: С лагер в турския курорт Алания започна вторият етап от подготовката на футболния Берое за първенството в А група. Тимът на Петър Хубчев ще остане в Турция една седмица – до 4 февруари. „Зелено-белите“ са отседнали в същия хотел, където бяха и преди година. Старозагорци дори успяха да проведат една тренировка на турска земя, а от утре започват и контролните срещи. Първият съперник е Каспий(Актау, Казахстан). За 1 февруари е предвиден мач срещу Гурник (Забже, Полша), а на 3 февруари е последната контрола като предстои да бъде потвърден съперника.

Лагерът в Турция пропуска само Самир Аясс, който получи мускулно разтежение на тренировка непосредствено преди заминаването на тима за Свиленград. Контузията, която получи офанзивният полузащитник го вади от тренировките в следващите 10 дни.

В групата се завръща Димо Бакалов, който започва леки тренировки след операцията от херния, която претърпя в паузата на първенството.

Към лагера на Берое се присъедини литовският национал Валдемар Боровский, който започна проби преди седмица, но се наложи по спешност да напусне тима заради сериозен семеен проблем. Той пропусна контролата с „Ботев“ в събота, но ще получи шанс да се докаже на проверките на турска земя.

Извън групата е нападателят Венци Христов, чиято кариера ще продължи в хърватския Риека.