Бижу за зодия Везни

3
Добави коментар
MilenaMilena
MilenaMilena

Тайвански нефрит, седеф, златисти декоративни елементи и метални верижки в цвят антик са стилна и много впечатляваща комбинация! Моделът е предложението ни към момичетата Везни за зодиакално бижу, но ако ви харесва, можете да си го направите! Лесно е…следвайте инструкциите:

Необходими материали:

Колие:

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от тайвански нефрит 12мм (6бр) – 5 бр

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от тайвански нефрит 6мм (12бр) – 24 бр

Седефено мънисто олив – натурално бяло 4х8мм (12бр) – 24 бр

Декоративно капаче за мъниста от метал Бали 10х4 мм (10бр) – 10 бр

Позлатена единична халкичка 6мм (3гр) – 1 бр

Декоративна метална висулка айфелова кула Бали 17х5х7мм (2бр) – 1 бр

Позлатени бижутерийни телчета с уше 25мм (10бр) – 21 бр

Метална верижка – антик 3мм (1м) – 186см – 145+41(34+7)см

Метална верижка – антик 3,5мм (1м) – 75 см (42+33) см

Позлатен край за огърлица 10х4х4мм (10бр) – 2 бр

Златисти метални стопери 2мм (1гр) – 2бр

Сива тел за низане Tigertail – 3 нишки 0,45мм (1бр) – 30 см

Обици:

Полускъпоценни камъни – кръгло мънисто от тайвански нефрит 6мм (12бр) – 4 бр

Седефено мънисто олив – натурално бяло 4х8мм (12бр) – 2 бр

Позлатени бижутерийни телчета с уше 35мм (10бр) – 21 бр

Позлатени кукички за обици – 1 чифт

Метална верижка – антик 3мм (1м) – 31см

Колие:
За да направим колието, трябва предварително да изработим елементите с верижките. За целта са необходими 24 парчета метална верижка 3мм с цвят антик с дължина по 5,5 см или 21 халки. Тази верижка е подходяща, тъй като халките не са заварени и могат да се отварят и затварят. С подготвените парчета верижка започнете да свързвате декоративните метални капачета едно към друго за срещуположните им отворчета. Когато сте готови, можете да започнете наниза. В единия край на тел за низане с дължина 35 см нанижете край за огърлица и стопер. С клещи с плоски челюсти притиснете стопера, така че да го сплескате и затворите. Придвижете края за огърлица върху него и го затворете, обхващайки стопера. Започнете следния наниз: мънисто от тайвански нефрит 12мм, капаче, първото капаче от елемента с верижки, седем мъниста седеф, второто капаче от елемента с верижки, мънисто от тайвански нефрит 12мм, първото капаче от елемента с верижки, седем мъниста седеф, второто капаче от елемента с верижки, мънисто от тайвански нефрит 12мм, първото капаче от елемента с верижки, седем мъниста седеф, второто капаче от елемента с верижки, капаче, мънисто от тайвански нефрит 12мм. Завършете наниза с край за огърлица и стопер – издърпайте плътно едно до друго мънистата и затворете стопера вътре в края за огърлица. Затворете и края за огърлица върху стопера. Можете и сами да прецените какви дължини верижки ще са необходими, ако предварително нанижете капачетата и мънистата върху телта и завършите наниза.

         

За да продължите, подгответе елемента от дясната страна на колието. На телче с уше 25 мм нанижете капаче, мънисто нефрит 12 мм и още едно капаче. Оформете уше и от другата страна на телчето. С 24 от мънистата нефрит 6 мм оформете елементи на телчета с уше 25 мм, а след това ги присъединете едно към друго. От двете им страни добавете по малко верижка (в модела – 3+5см). Остава да сглобите наниза и верижките в дизайна на колието. С 33 см от металната верижка 3,5мм свържете наниза и елемента с нефрит 12 мм – това е задната част на колието. Към кукичката на края за огърлица от дргата страна на наниза, добавете верижката с телчета и мъниста 6 мм, верижка 3мм с дължина 34 см и останалата по-едра верижка. Затворете кукичката. Съответно в същата последователност прикрепете верижките към елемента с мънисто нефрит 12мм. Чрез халкичката прикрепете висулката към една от верижките отстрани.

Обици:

От верижката 3мм подгответе следните дължини – 4,5см, 5 см и 6 см. На телче с уше 35 или 50 мм нанижете крайната халка на верижката с дължина 5см, мънисто нефрит 6 мм, седефено мънисто, мънисто нефрит 6 мм и крайната халка на вече добавената верижка. Оформете красиво уше.  Следва, отваряйки двете ушета настрани, да добавите последователно по-дългата верижка като висулка надолу и по-късата нагоре. В центъра на последната добавете кукичката. Направете и втората обица. Готово!

Допада ли ви бижуто? За кого бихте го изработили? Спеделете в коментар

Съветваме ви да следите изкъсо зодиакалните ни бижута, защото съвсем скоро те ще бъдат придружени с изненада!