Чай от бяла черница при нужда от отслабване

0
Добави коментар
kyovev
kyovev

В днешни дни различаваме повече от 400 сорта от бялата черница. За нейна родина се спрягат някои азиатски страни като Китай и Индонезия, въпреки че растението се е отглеждало много преди настъпването на новата ера в държави като Армения, Персия и Япония. За разлика от бялата черница, черният й вариетет произхожда от западната част на Азия.

Черната и бялата черница се славят и различават с качеството на добиваната коприна. От черната черница се добива по-нискокачествена, което води до по-слабото разпространение на плода.

Бялата черница представлява сравнително нискокалоричен плод, което автоматично го превръща в много добра алтернатива за целите на отслабването. В 100 грама плодно месо се съдържат приблизително 65 калории. Химичният й състав е значително по-богат в сравнение с витаминния. В плода се съдържа малко количество витамин С, витамин В1, както и витамин В2. Най-голяма е концентрацията на витамин Р, а именно 1900-2660 g%. 

Откъм минерални соли, бялата черница е източник на калий, натрий, калций, магнезий, фосфор и желязо, от които с най-значимо количество е това на калия. В растението се съдържа и немалко количество плодова вода, което при някои сортове може да достигне 88 g%. Бялата черница е източник на органични киселини, пектинови както и дъбилни вещества, минерали соли, азотни вещества, захари, от които с най-висока концентрация са фруктозата, следвана от глюкозата, целулоза, мазнини в бедно количество и белтъчини.

Древната китайска медицина е използвала лечебните свойства на бялата черница като превантивна мярка срещу редица заболявания. Растението притежава изключително благотворно въздействие при диария заради съдържанието си на дъбилни вещества, които оказват бърз запичащ ефект.

Препоръчва се още при вирусни инфекции, тъй като представлява ефективно отхрачващо средство, помага също и при стомашни неразположения. Ниското му съдържание на захароза го превръща в изключително подходящо средство за целите на отслабването, при затлъстяване, включително и при захарен диабет.

Чаят от сушени плодове, както и отварата от плодовете, листата и кората на бялата черница оказват изключително положителен и успокояващ ефект върху организма. Чаят от сушени плодове специално може да се използва като ефективно природно средство при хипертония или възпалени лигавици на устната кухина.

Отслабнете хранейки се с вкусни и балансирани храни, каквито са заложени в 13-седмичната програма за отслабване. Постигането на желаните резултати с нея е много по-лесен, приятен и щадящ организма процес. Доверете ни се!