Търсите лек за стопяване на коремните мазнини? Може би

13
Добави коментар
magazinbilka
magazinbilka

Дейвид Зинченко, автор на Zero Belly Diet (Диета за нулев корем), разкрива някои от хранителните продукти, които могат да помогнат за намаляване на излишните коремни мазнини. Зинченко твърди, че средно човек губи 10 см за шест седмици следвайки неговата Zero Belly програма.

(Photo : Tanvir Alam, Flickr)

 

Много хора са загрижени за излишните си коремни мазнини. Те си обещават за всяка Нова година да ги намалят, и Дейвид Зинченко ни разкрива една диета, с която това наистина може да стане.

Зинченко е автор на нова книга, наречена Zero Belly Diet (Диета за нулев корем) и съавтор на „Яж това, не онова!“ Зинченко бил с наднормено тегло още като дете, а баща му умира в ранна възраст от инсулт, вероятно заради затлъстяването. Учил е много за коремните мазнини и начина как да ги намали. Неговият подход „Нулев корем“ е насочен към намаляване на възпалението, слага край на подуване на корема и изключва гените отговарящи за натрупването на мазнини.

„Прекарах цялата си кариера изучавайки коремните мазнини: от къде идват, какво ни причиняват, и как можем да се борим с тях,“ казва Зинченко.

Зинченко е тествал неговата програма за намаляване корема и е установил, че човек губи средно около 10 см следвайки неговата програма само шест седмици. Той разкрива някои хранителни продукти, които могат да бъдат включени в диетата за намаляване на коремните мазнини:

Плодови напитки

Растителните шейкове и смутита, включващи протеини, фибри, здравословни мазнини и ресвератрол, който се намира в червените плодове, черния шоколад и фъстъченото масло.

Яйца

Яйцата съдържат холин – хранително вещество, което изследователите твърдят че изключва гените, отговорни за натрупването на висцералната мастна тъкан.

Червени плодове

„Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен” е стара и добре позната поговорка. Но според Зинченко червена ябълка помага също и за намаляването на гените, отговорни за затлъстяването.

Здравословни мазнини

Маслиновото масло е чудесен пример на здравословна мазнина и освен това помага за контролиране на глада в продължение на четири часа.

Овес, ориз, боб и други фибри

Зърнените хранителните продукти, богати на фибри работят заедно с бактерии в червата и изключват гените, отговорни за затлъстяването.

Растителен протеин

Някои допълнителни растителни протеини, който се намират в ядки като бадеми , орехи и в слънчогледово масло, също могат да помогнат за намаляване на прекомерните коремни мазнини. Може да добавяте протеин на прах на растителна основа към шейкове, за допълнително усилване на ефекта.

Бяло месо
Месо като пилешки гърди без кожа, бяло месо от пуйка и други също съдействат в борбата срещу коремните мазнини.

Зеленият чай и листни зеленчуци
Тези хранителни продукти помагат при включване и изключване на гените, отговорни за съхранението на мазнини, така че консумирайте при всяка възможност.

Подправки
Някои подправки като джинджифил и канела също така помагат за намаляване на коремните мазнини, тъй като те атакува мастните гени и намаляват възпалението.

Да бъдеш здрав, е много важен аспект от живота. Затлъстяването може да доведе до други заболявания като високо кръвно налягане, сърдечен удар, диабет тип 2 и други. Специалистите препоръчват на хората да възприемат здравословен начин на живот, който включва редовна физическа активност и балансирана диета, включваща някои от посочените по-горе хранителни продукти.

Източник: http://www.techtimes.com/

Comments