Лютви Местан се развежда!

8
Добави коментар
mignews
mignews

Председателят на ДПС Лютви Местан изживява един от най-трудните моменти в живота си. Дясната ръка на Ахмед Доган се разделя със съпругата си Ширин, която е бивша шефка на Агенцията за закрила на детето.

Причината за семейния разрив е връзката на политика с ексминистъра на спорта Мариана Георгиева, всеизвестна като фаворитка на Местан от дълги години. Изисканата и дискретна Ширин дълго време преглъщаше аферата на съпруга си с бившата комична министърка, която по всеобщо мнение получава поста благодарение на факта, че от 2010 г. е съветник на Местан.

Мариана и Местан (под името Владимир Зидаров) са завършили българска филология във Велико Търново. Като министър дамата се прослави със сложните си изказвания, които останаха непопянтни не само за спортистите, но и за обществото. Когато журналистите попитаха Георгиева какъв е принципът й на работа, тя заяви: „Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам. Иначе ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи“.

Връзката на Местан и Георгиева е отдавна публично известна. Медиите станаха свидетили как охраната на председателя на ДПС не допуска клиенти в престижен столичен ресторант в центъра на София, когато там обядват Местан и Мариана.

Раздялата на на лидера на ДПС със съпругата му Ширин все пак е изненадваща за членовете на партията, тъй като двамата преминават през куп перипетии. През годините лекарите откриват образувания в дясната буза на красивата Ширин. След хистологичната експертиза се оказа, че тя страда от тумор, който има опасност да засегне лицеви нерви и да парализира лицето. За щастие всичко се разнимава без сериозни последствия.

Големият удар идва, когато се оказва, че ракът отново се е върнал. Ширин се подлага на нова серия от изследвания и повторна операция. Този път всичко е изчистено. В тези тежки моменти до нея неизменно е Местан, без когото тя едва ли би могла да преодолее заболяването, за което днес й напомня единствено малък белег на бузата, който едва се забелязва.

Местан всъщност й връща жеста, който тя му прави преди повече от 20 години. Любовта им пламва в болница, където той се възстановява след тежка катастрофа, а лекарската прогноза е, че ще остане завинаги в инвалидна количка. В инцидента загиват двама техни близки приятели. Именно Ширин е тази, която връща депутата към живота. Тя дори се обучава да му поставя сама инжекции, за да го изправи отново на крака.

След като напуска Агенцията за закрила на детото, Ширин се заимава основно с преводи, тъй като знае перфектно руски и английски. Вече 4 години тя преглъща публичното унижение, че съпругът й е увлечен по Мариан Георгиева. Чашата на търпението прелива и съпругата а Местан заявява, че го напуска. Тя била изключително обидена, защото навремето нейната фамилия му помогнала да направи кариера в ДПС. Двамата имат и предишни бракове, а синът им Ервин вече е на 20 години.