Трети март

1
Добави коментар
ili_25
ili_25

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в Атина, и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, Коринтския канал, Епидаврос, Нафплио, Микена. Настаняването е в хотел 3 звезди.

28.02.2015
04.00 ч. – отпътуване от хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят. 07.00 ч. – отпътуване от София, от Централна автогара София – сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч. 08.00 ч. – спирка в Дупница за клиентите, които биха желали да се качат оттам; 08.30 ч. – спирка в Благоевград за клиентите, които биха желали да се качат от там. Вечерта – пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” – стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

01.03.2015
Закуска. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, пл.„Синтагма”, Парламента, храма на Зевс, стария олимпийски стадион, Арката на император Адриан. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително – 12 евро). Свободно време в центъра на града с възможност за посещение на музеи – новия музей на Акропола, Националния археологически музей и др. Нощувка.

02.03.2015
Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до областта Арголида на полуостров Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидавъра – най-добре запазеният античен театър в Гърция, построен през III век пр. Хр., Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението; Микена – прочутото царство на Агамемнон (доплащане 38 лв на човек при минимум 20 записани; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзовод на български по програмата и не включва такси за музеи). Нощувка.

03.03.2015
Закуска. Отпътуване за България. Вечерта – пристигане в България.