Смолян обяви бедствено положение

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Община Смолян обяви бедствено положение, след като река Черна излезе от коритото си. Обилните валежи накараха водите на реката да прелеят на няколко места в града, Бедственото положение важи само за общината, макар в цялата област да има проблемни райони.

”На този етап сериозните проблеми са единствено в община Смолян, така че няма да свикваме Областния кризисен щаб. От наша страна подготвяме искаме до щаба на българската армия, за да помолим личния състав на поделението да се включи в пълненето на чували и в правенето на диги”, съобщи областният управител Недялко Славов в ефира на БНР.

В областната администрация постоянно постъпват сигнали за свлачища и срутвания по пътищата. Имало е прелели реки в Триград и Змеица. Населението е оповестено, изтеглено е и няма опасност за хора и техника. Електрозахранването в град Смолян е възстановено. 

”Имаме сигнал от община Рудозем, че е прекъснат пътят към село Оглед и там нивото на река Арда се е вдигнало някъде с около три метра. Прелива язовир “Златоград” с около 30 см.”, допълни Славов.