Насладете се на разнообразие от веган предложения в ресторантите на Варна!

19
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

« КЪМ НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Как да се спазвате веган принципите, когато се храните навън? – от „Ресторанти Варна“

Ако сте веган, но обичате да се храните навън, понякога може да срещнете трудности при откриването на подходящи кулинарни предложения. Но с малко ноу-хоу ще успеете да се насладите без угризения и с усмивка на лице на апетитни изкушения според Вашите вкусови предпочитания. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя с Вас няколко съвета относно избора на веган ястия в ресторантите на Варна.

Веган ястия в националните кухни

Много ресторанти във Варна предлагат не само българска, но и чуждестранна кухня. Клиентите в повечето случаи са добре запознати с типичните родни рецепти и съставките им, но как да направите добрия избор сред непознати ястия? Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя с Вас няколко прекрасни веган изкушения в различните заведения:

Индийски ресторанти във Варна: зеленчуково джалфрези с ориз басмати; Японски заведения: зеленчуково суши; Мексикански ресторанти: зеленчукова чимичанга с боб и ориз по мексикански; Италиански заведения във Варна: Паста Маринара или разнообразни зеленчукови пици; Гръцки ресторанти: Сарми или леща (добре познати и в родната кухня); Виетнамски заведения: Пролетни рулца.

Как да разчетете правилно менютата на ресторантите във Варна

Ако сте любители на веган ястията, следете в менюто за типични веган съставки като тофу, картофи, ориз, зеленчуци. Не се колебайте да задавате допълнителни въпроси на сервитьорите относно съдържанието на месни и/или млечни продукти. Много заведения във Варна вече предлагат специални менюта за клиенти с различни вкусови нужди и предпочитания или поне ясно обозначават подходящите за тях предложения в основното меню. Така че менюто може да бъде Вашен верен гид, ако е изработено подобаващо.

Няколко популярни веган предложения от „Ресторанти Варна“:

Паста със сос Маринара – изключително лесно за приготвяне в домашни условия ястия, което е и с прекрасен вкус. Традиционният сос Маринара в италианските ресторанти във Варна се приготвя от домати, чесън, билки и лук, така че единственото, от което следва да се откажете като веган, е пармезанът. Печени картофи – семпло, но засищащо предложение. Може да му се насладите в почти всяко заведение във Варна, а за още по-апетитно преживяване, комбинирайте със зеленчуци на пара.  Ризото – ястие, предоставящо на готвачите поле за различни интерпретации. Вкусното италианско изкушение в ресторантите на Варна може да бъде приготвено и без често добавяните сметана или крем сирене, в комбинация с разнообразие от зеленчуци, гъби и други веган съставки.

Насладете се на разнообразие от веган предложения в ресторантите на Варна!