Вталяване с райска ябълка?

0
Добави коментар
kyovev
kyovev

Райската ябълка е още позната с наименованието „хурма“ и произхожда според редица източници от северните части на Китай. Плодовете на райската ябълка притежават именно ябълкоподобна форма като цветът им може да варира от сравнително златист до оранжев, дори понякога напомнящ керемиден цвят.

Неузрелите райски ябълки се характеризират с доста по-тръпчив вкус, което се обяснява с богатото съдържание на дъбилни вещества. За разлика от твърдите плодове, узрелите достигат другата крайност – притежават далеч по-приятен и понякога прекалено сладникав вкус. Интересен факт за райската ябълка е липсата на какъвто и да е аромат както при узрелите, така и при неузрелите плодове.

Интересният плод си прилича по някои характеристики със смокинята. Освен това райските ябълки могат да се консумира както в сурово състояние, така и изсушени. В сушения си вариант се отличават с концентрацията си на захари, от които преобладават глюкозата, следвана от фруктозата, органични киселини, измежду които най-значимо е съдържанието на лимонената, както и на ябълчната киселина.

Плодовете са още страхотен източник на пектинови, дъбилни както и багрилни вещества, органични киселини, минерални соли, микроелементи, витамини, а именно витамин С, витамин Р, витамин В1, както и витамин В2.

Откъм съдържание на минерални соли с най-високо съдържание е това на калий и фосфор и съответно с най-ниска концентрация е това на калций, желязо и магнезий. 

Райските ябълки представляват изключителен добър избор на плод, който да включите в зимния си диетичен режим. Поради сравнително ниската си калоричност на 100 грама, а именно 69 калории, те не само че ще подпомогнат процеса по вталяване, но и могат да бъдат използвани като чисто и натурално средство за лечение на различни здравословни проблеми като стомашни-чревни заболявания, скорбут, нарушени функции на щитовидната жлеза и други.

Освен това райската ябълка, приемана под формата на натурален сок например тонизира организма, връщайки му силите след изтощителна тренировка. Заложете на чистите супер храни, за да стартирате най-накрая този сложен процес, с който обаче мнозина се провалят. Спестете си тази част като се доверите на доказано ефективната и напълно безвредна 13-седмична програма за отслабване. Разгледайте в сайта почти магическите резултати на други хора като вас и ще се уверите сами в благотворното й въздействие върху теглото и здравословното ви състояние!