Иванка Тръмп за жените и мъжете в бизнеса

6
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Дъщерята на Доналд Тръмп – 33-годишната Иванка, започва нова модна бизнес инициатива в Щатите, за която разказва сайтът Business Insider.

Той публикува интервю с наследничката на бизнес магната, която работи като изпълнителен вицепрезидент сливания и придобивания в The Trump Organization. Освен това е съпруга и майка на две деца. Спортист-аматьор – бяга за здраве, играe  голф. Новата й инициатива се разгласява под хаштага #WomenWhoWork и популяризира сайт за дамско офис облекло. 

Запитана какво мисли за работещите жени, тя казва, че те страдат от общоприет стереотип – никой не говори за „работещите мъже“, а когато жените са наричани такива, се влага негативен смисъл. Според неяq да си жена понякога може все пак да бъде предимство – например, ако си на работна среща с банкери, повечето от които са над 50-годишна възраст. В този случай не е лошо, че се отличаваш. 

„Живеем в интересни времена. Работата се променя за мъжете толкова, колкото и за жените. Мъжете вече очакват и искат да бъдат част от живота на децата. Живеят по различен начин в сравнение с бащите си“, казва Тръмп. Тя смята, че различното в бизнеса днес е дошло от технологиите. Преди 20 години  между работата и дома e имало много по-ясни граници, сега е много по-различно, хората изпращат имейли в 23 ч. Има сливане на професионалната действителност и личната. 

„Хората са твърде обсебени от идеята за баланса между работата и личния живот. Балансът е състояние, което се постига само за кратка секунда. Неизбежно везната се наклонява. Вместо да се фокусирам върху съвършения си баланс, бих искала да го правя в посока приоритетите ми“, казва тя. „От гледна точка на поставянето на граници, ако планирам работно пътуване, знам да не резервирам билети нощта преди него, защото искам да съм със семейството си. Някои седмици са по-добри от други. Ако ми предстои сделка в бизнеса с недвижимо имущество, може да работя 3 седмици интензивно. После имам други моменти като този дъщеря ми Арабела да се разболее, в който променям динамиката си. Животът е маратон, не спринт. Той е да си в подхода да го виждаш като по-обширна картина“, продължава тя. 

Попитана каква е дефиницията й за успеха, казва, че това е щастието. Човек не може да се смята за истински успешен, ако не е щастлив да бъде себе си и да живее живота си. В професионален план успехът е да определиш какво обичаш да правиш и да го вършиш днес. „Познавам много гениални хора, които никога не успяват да достигнат целите си, защото други работят с повече страст, по-упорито и са много целеустремени“, казва още Тръмп.