Отпечатване на пощенски пликове и картички

1
Добави коментар
optimalprint
optimalprint

Професионално отпечатаните пощенски пликове са първото нещо, което клиентът вижда, когато получи официална писмена кореспонденция. Те са важна част при изпращането на фактури, дипляни, каталози, поздравителни пощенски картички и други.

Видове пощенски пликове и техните основни параметри

С цел да обхванат всеки от гореизброените печатни материали, пликовете се предлагат в различни размери (включително и с обем, за влагане на повече материали). Това е първото нещо, което трябва да уточните при избора си на плик за печат. На второ място идва изискването относно страната, по която ще се намира отворът за поставяне на материалите, както и методът на запечатване (чрез слюнка, чрез отлепване на предпазна лента или чрез силикон, който позволява многократно отлепяне и залепяне).

Стандартно за производство на пощенски пликове се използва офсетова хартия с дебелина 80-100 гр/м2. В зависимост от нуждите те могат да бъдат изработени и от по-дебела хартия. Относно цвета също е възможен избор между бели или цветни пликове, както и между такива с или без вътрешен фон, който да скрива запечатаната в плика кореспонденция.

Колкото до печата, благодарение на дигиталните технологии вече може да отпечатате толкова пощенски пликове, колкото ви трябват. Независимо дали са само с черен или пълноцветен печат. В допълнение няма нужда да надписвате на ръка или да лепите допълнителни стикери. Възможността за персонализация ви позволява да получите своите пликове с надписани и сортирани получатели според вашите изисквания.  Освен самите имена и адреси на получателя пощенския плик може да бъде използван и чрез поставяне на привличащо вниманието персонализирано послание върху него.

Какво може да поставим в пощенски пликове?

Нека разгледаме и въпроса относно това, какво може да поставяме в плика. Тук възможностите са огромни, но доста рядко използвани в България. Много често се налага изпращане на фактури, което става в стандартни, ненадписани пощенски пликове. Това е една от възможностите, но задължително в професионално отпечатани пликове, при това с персонализирано послание, което да предразположи четящия да го отвори и да разгледа вложените в плика печатни рекламни материали. Пликовете са подходящи също така и за пощенски картички или покани за събития. Прави ми впечатление, че пощенските картички се използват само за коледно-новогодишните празници, но те могат да бъдат използвани и по много други поводи, например за национални празници, рождени дни или просто за смяната на сезона. Всичко зависи от вас и от вашето въображение.

Интересен пример са произведените пощенски картички за една компания, чрез които те представиха своя продукта по няколко различни начина. Да, пощенските картички могат да бъдат част от маркетинга. С тях може да покажете различните продукти, които предлагате по един особено интересен начин.

Наскоро при нас бяха поръчани пощенски картички, които бяха разпратени до гостите за предстояща сватба. Идеята бе те да бъдат изпратени с пожелания към младоженците, а на лицето бяха отпечатани красиви снимки от различни места по света. Това, което имам предвид, е че пощенските картички са подходящи дори под формата на специален подарък при важни случаи. Затова не ги подминавайте с лека ръка. А, ако имате нужда от печат на пощенски пликове, картички или покани може да се обръщате спокойно към печатница Оптимал принт.

Текст: Антон Даскалов

Related