Габи не издържа, издъхна! Отиде си на 19 години!

1
Добави коментар
vladyy
vladyy

Последната снимка на Габи от болницата

Само преди дни майка й твърдеше, че има шанс, че дъщеря й ще се оправи, но уви… 19-годишната Габи издъхна в белодробната болница „Св. София“, където беше настанена още от средата на януари.

Скръбната вест научи InfoSI, след като екипът ни пожела да се включи в акцията по кръводаряване, която беше последната надежда на родителите, за да спасят дъщеря си.

Всичко започва на 18 януари, когато Габриела се почувствала зле – със затруднено дишане, мислели, че е настинка или грип.

За седмица обаче състоянието й се влошило и дробовете й се напълнили с кръв, лекарите казали, че има двустранна бронхопневмония, но след множество изследвания става ясно – на 19-годишната Габриела откриват Синдром на Гудпасчър.

При Синдрома на Гудпасчър тялото произвежда антитела срещу бъбреците и белите дробове. Обикновено първият симптом, който довежда пациентите при лекаря, е кашлянето на кръв.

На Габриела 10 пъти през ден трябваше да й се правят манипулация, която се нарича плазмафереза. За всяка такава манипулация са необходими 3 литра плазма, а за 2 литра плазма пък са необходими около 10 души кръводарители.  Всяка такава манипулация плазмафереза струваше 1080 лева.

Но какво са парите пред загубения живот на едно младо момиче.

Сбогом Габи, почивай в мир! Поклон пред паметта ти!