Дамянова: Вярвам, че НС може да приеме Закона за образованието

1
Добави коментар
Hashtag-bg
Hashtag-bg

05
Февруари
2015 11:13

„За първи път в закон образованието е дефинирано като приоритет и се обръща внимание на децата със специални потребности“, каза един от вносителите на Законопроекта за предучилищното и училищното образование Милена Дамянова от ГЕРБ от парламентарната трибуна по време на дебатите по текста, предаде „Фокус“.

„Аз вярвам, че 43-то Народно събрание може да приеме този законопроект, върху които повече от 3 години работиха над 600 души. Това беше един от първите законопроекти, които ние от ГЕРБ внесохме в 42-то Народно събрание, но тогава правителството на Орешарски отказа да разгледа този законопроект и загубихме 2 години. Искам да подчертая важната задача, която има законодателството, което трябва в да бъде основата за актуални учебни програми, да гарантира успеха на учениците и да превърне училището във важен фактор“, посочи тя.

„Убедена съм, че всеки един иска децата му да имат знания, умения и самочувствие“, каза тя и добави, че законопроектът има подкрепата на организации като УНИЦЕФ и на Българския хелзинкски комитет. „В момента в Комисията по образованието и науката, получаваме още предложения, които ние ще вземем под внимание между първо и второ четене”, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ. „Оттук нататък не детето ще се съобразява със системата, а системата ще се нагажда към детето“, заяви още Дамянова.

Автор: Хаштаг-BG