Красота с размер XXL. Най-габаритният в света модел Тес Холидей – за живота, кариерата и недоброжелателите

1
Добави коментар
region.burgas
region.burgas

Тес Холидей е най-мащабната и в буквален и в преносен смисъл, представителка на световната модна индустрия. Тези дни 29-годишната носителка на американския 22 размер за дрехи (XXL, или около 60-ия български) подписа договор за сътрудничество с престижна агенция, също снимките й се появиха на страниците на Vogue. Това е успех, но Тес е запозната с неговата обратна страна – злобата на недоброжелателите.

Тес Холидей, по баща Манстър, от детинство е мечтала да стане модел. За това през 1990-те мечтаеше всяка втора малка представителка на нежния пол, само не всяка е имала толкова неподходящи параметри за подиума. Тес е родена и израснала в град Лорел, щат Мисисипи. В задънената южна провинция през тези години не са чували за толерантност, и момичето безмилостно е било дразнено за мощните си размери.

„На мен ми трябваше много време, за да дойда на себе си след всички унижения на детството“, спомня си тя.

Когато Тес замина за първият си кастинг в Атланта, в агенцията за модели бяха много откровени: с такъв ръст (165 сантиметра) и фигура по-добре ще е да забравите за кариерата на манекен. Възможно е, добавили специалистите, ако много й провърви, ще може няколко пъти да се снима за каталог на дрехи за големи жени.

Тес се оказала настойчива. Тя решила, че е рано да се отказва от това, просто трябва да изчака своя шанс.

„Мен винаги ме подкрепяше майка, но останалата част от семейството и приятелите ми бяха убедени, че не съм на себе си.“

Очакването наистина станало много дълго, въпреки че тя оставила своето портфолио в няколко сайта за професионални фотомодели. През 2011 г. е била забелязана от продуцентите на риалити шоу Heavy по телевизионния канал A & E (по това време тя работи като администратор в стоматологична клиника). В това документално предаване се борят с наднорменото тегло с диета и физически упражнения. Шоуто имало за цел да покаже колко е опасно затлъстяването и че този недъг е възможно и нужно да се пребори.

Heavy абсолютно не е било това, което искала Тес, но затова пък тя привлича вниманието на специалистите. Девойката започва да получава предложения за работа от модни марки.

Оттогава са минали около четири години. Може да се каже, че Тес е „хванала вълната“ – 2010-та година , тъй наречените модели plus-size идват на мода, тъй като клиентките на модните марки се умориха от опитите да се идентифицират с тънките модели. Появата в рекламата и на страниците на списанията на пълни момичета се превърна в нещо като добър тон в индустрията: почтително отношение към „неидеалната“ публика.

2015 започва за Тес, която сега живее в Лос Анджелис с малкия си син и годеника (тя взима фамилията му, Холидей), с прекрасна новина. Първо, с нея подписа контракт сериозната модна агенция MiLK Model Management. Второ, тя попадна на страниците на най-авторитетното модно списание Vogue. Италианската версия на гланцираното издание не само публикува снимка на Тес, но и я нарече на страниците си „номер едно сред моделите plus-size».

„Имам чувството, че това е нова отправна точка“, казва момичето.

„Мисля, че сме единствената агенция, която представлява такива модели. Тя е най-едрата в нашата Curve Division“, каза собственичката на MiLK Model Management Анна Шилинглоу, имайки в предвид няколко модела с заоблени и пълни форми, с които агенцията има сключени договори.

И това е вярно: обикновено тези, които наричат „нестандартни модели“ носят дрехи с размер ML (46-50), но не и XXL. Освен това, моделите от форматът plus-size са по-високи от Tess: тяхният ръст е 170-172 см.

Шилинглоу си припомня, че Холидей е открита чрез Instagram. По това време Тес вече е станала много популярна в социалните мрежи. Към днешна дата, моделът има 628 000 абонати във Facebook и 319 000 в Instagram.

На всички бивши и настоящи недоброжелатели Холидей отговаря с таг #effyourbeautystandards (което може да се преведе като „Майната ви стандарти за красота“). Така Тес придружава качената снимка, която демонстрира нейните впечатляващи форми. Една от последните снимки, на която момичето позира в черно бельо, тя подписва така: „Надявам се, че това ще ви помогне да осъзнаете, че можете да бъдете в хармония със себе си, дори и да ви се е случило да живеете с пълно тяло. Аз съм секси, уверена в себе си и хич не ми пука“.

Много абонати не се уморяват да й се признават в любов и казват, че е за тях лъч на надежда и пример за подражание. Но на Холидей сякаш й е малко такова признаване.

„Вие сте вбесени, че в света живее такъв дебел човек като мен? Това тяло ми носи пари, а на мен и моят партньор – удоволствие. Това е вашият нощен кошмар? Майната ви! Аз няма да се махна“, така Тес е подписала една от снимките.

Холидей постоянно подчертава, че дебел – не означава болен и мързелив. Тя твърди, че е напълно здрава и спортува най-малко четири пъти седмично: във фитнеса с треньор, или в басейна, или на открито.

„Аз не седя на едно място. Ако не съм на снимачната площадка (обикновено работя по 12 часа на ден), тогава съм на среща или в командировка“.

Въпреки успеха си, Холидей все още не може да повярва, че животът й така се е променил.

„Струва ми се, че това не се случва на мен. Аз все още съм онова 13-годишно момиче от Мисисипи, на която казваха, че тя не е достатъчно красива. Никога не мислех, че ще се окажа там, където съм сега“.

Снимки от сайта nydailynews.com

Източник: Lenta.ru