15 съвета за фитнес и здраве от Кристиано Роналдо

4
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Актуалният носител на „Златната топка“ е загрижен за добрата форма на мъжете, за да изглеждат добре в новата му колекция бельо за пролет-лято 2015.

За целта най-добрият футболист на 2014 г. не само засне нова фотосесия, а сподели и своите лични 15 съвета за здраве и фитнес.

1. Научете се да тренирате не само тялото, но и ума си.

2. Поддържайте всекидневна мотивация – това е от ключово значение. За мен лично е важно да не се отпускам.

3. Определете си цели. Това ще ви помогне да сте концентрирани и да работите за тяхното постигане.

4. Работете с треньор, който ще ви стимулира и тласка напред.

5. Достатъчният сън е от изключително значение. Аз си лягам рано и ставам рано, особено преди мач. Сънят помага за възстановяване на мускулите.

6. Правилното загряване преди тренировка предотвратява травмите. Загрейте например с няколко обиколки тичане, стречинг и кардио упражнения, може също така джогинг и каране на велосипед.

7. Препоръчвам комбинация от кардио (бягане и гребане) за сила и издръжливост, а и за да си гарантирате, че са обхванати всички части на тялото.

8. Високата интензивност е важна, за да се получи изпомпване на кръвта, което увеличава издръжливостта. Тренировките ни включват много бягане на къси разстояния, което може да се практикува независимо дали сте във фитнес залата или на открито. Опитайте се да добавите спринта към всяка тренировка.

9. Кардио упражненията са също ключови за трениране на издръжливост. Опитайте се да продължават около 30 минути, като увеличавате броя на сесиите.

10. Правете гимнастика навсякъде, дори в спалнята – когато се събудите сутрин или преди да си легнете. Ще ви стане навик.

11. Добрата тренировка трябва да се комбинира с подходяща диета. Моята е високопротеинова, с много пълнозърнести въглехидрати, плодове и зеленчуци – и избягване на сладки храни.

12. Уверете се, че приемате достатъчно течности. Пиенето на вода е много важно. Аз избягвам алкохола.

13. Хранете се редовно. Ако тренирате редовно, е важно да поддържате енергийните си нива високи, за да имате гориво за тялото си. Понякога се храня до шест пъти дневни, за да съм сигурен, че имам достатъчно енергия.

14. Винаги имам хубава музика за слушане. Тя мотивира. Обичам да слушам хип-хоп и регетон.

15. Отпуснете се. Тренировките и физическите упражнения са най-важните, но трябва и да водите спокоен начин на живот. Свободното време прекарвам със семейството и приятелите си, които ме зареждат с положителна енергия.