Рут Колева и Саня Армутлиева в пряк сблъсък

1
Добави коментар
Hashtag-bg
Hashtag-bg

06
Февруари
2015 11:07

„Ние сме отворени за дискусия, тъй като е очевидно, че има огромен проблем. Няма прозрачност и действията на дружеството ПРОФОН са неясни за голяма част от обществото”, заяви певицата Рут Колева пред Нова ТВ, след като преди няколко дни в медиите избухна скандал между нея и Саня Армутлиева, като повод за острите нападки срещу шефката на „Вирджиния рекърдс” бяха думите на Рут Колева, че се ограбва трудът на талантливите българи.

„ПРОФОН  е единственият механизъм, по който голяма група продуценти и изпълнители могат да си съберат справедливите, дължими по закон, възнаграждения от много големи групи ползватели на тяхната музика”, коментира Саня Армутлиева.

„Режисьори на клипове на песни твърдят, че ПРОФОН е събирала пари за авторството на клиповете”, обяви Колева. „Тези пари телевизиите казват, че са ги дали, а ПРОФОН  казва, че не са ги получили. Значи някой по системата лъже”, добави тя.

„По смисъла на закона режисьорите, сценаристите и операторите са автори, а ПРОФОН не събира авторски права за аудиовизуални произведения. Дружеството, което трябва да събира техните права, се нарича „Филм аутор”, контрира Армутлиева.

„Вие трябва да си подадете оставката”, категорична бе Рут Колева.

„Ние двете не сме една срещу друга, защото имаме общи интереси”, твърди Армутлиева.

Саня предупреди Рут да мисли какво говори, преда да каже и дума и да не я нарича „октопод“.

„Вие сте „октопод“, точно както ви наричат медиите. Каквото и да направи човек в музикалния бизнес, рано или късно опира до вас. В управителния съвет на Профон вие разполагате с три гласа, на странно свързани с вас лица и е естествено, че ще бъдете несменяем председател“, отвърна Рут.

Армутлиева поиска да разбере кои са тези лица и певицата й посочи Станислав Захариев, който е управител на „Анимато мюзик“, чийто принципал е „Юнивърсъл мюзик“. И двете фирми са регистрирани на адреса на „Вирджиния рекърдс“ – София, ул. Поп Богомил 9. „Това изобщо не е вярно. Юнивърсъл не е регистрирана на този адрес“, отсече Саня, но справка в Търговския регистър изобличава лъжата й.

„Вие казвате, че сте от самото начало на Профон, от неговото създаване? И сте чели устава на дружеството? Тогава как така не знаете, че нарушавате чл. 26, т. 2 от устава, който гласи, че не може да бъде член на УС, този който е ползвател?“, каза Колева и извади договор, в който фирмата „Вирджиния рекърдс“, чийто представител е Армутлиева в Профон е вписана като „ползвател“.

Автор: Хаштаг-BG