Кои 4 дамски парфюма са най-добри за Свети Валентин?

1
Добави коментар
mikanikova
mikanikova

Преди няколко дни се сетих, че съвсем скоро ще настъпи за пръв и последен път през 2015-та година празникът на влюбените и ми се искаше да допринеса малко със собствено проучване за това кои парфюми са най-хубави/интересни/атрактивни за Свети Валентин!

След дълго мислене колко точно да са парфюмите в списъка стигнах до нестандартното число за класация „4 – четири“, просто никога досега не бях попадала на класация от рода „4-те най… дамски парфюми за ….“ и решението бе взето.

По-големият проблем?

Това беше времето, защото да се пробват толкова много парфюми в кратък период от време е трудно, но понеже ми се искаше да изпробвам повече парфюми за да мога да дам една наистина достоверна информация на читателите на блог-а на bg-parfum.info и последният парфюм който дегустирах през последните 2 дни беше 68-мият подред CALVIN KLEIN DOWNTOWN,

който обаче не покри изискванията ми, които бях си задала при избора на парфюм за Свети Валентин 2015.

Списъкът с парфюми както споменах е доста дълъг и няма смисъл да ги изреждам особено като знам, че в 99,99% от случаите всички ще прочетат просто кои са 4-те избрани парфюма, а вместо това ще изложа критериите по които бяха избрани…

 

 

Критериите ми за избор на парфюмите:

Централно място в аромата задължително трябваше да заемат цветните нотки
В духа на тенденциите топлите дървесни тонове също бяха на почит
Ароматите не трябваше да бъдат много интензивни и натрапчиви
Обратно, те трябваше да се вписват добре в ежедневието (тъй като голяма част от тях най-вероятно ще се подаряват)
Нещо с което бях безкомпромисна бе външният вид  на парфюма

След като тествах по 2 до 3 парфюма на час в продължение на повече от 32 часа финалната картинка или по-скоро класация бе оформена като победителите в нея са дамски парфюми и по-точно аромати които наистина могат да бъдат наречени „подходящи“ за 14 Февруари.

Въпреки, че вярвам в дегустаторските си способности беше неизбежно да не се допитам до приятели и дори клиенти на сайта (на които съм изключително благодарна) за мнение, защото възприятията са нещо субективно и колкото повече мнения имах толкова по-сигурна бях в верността на теста който направих.

Мисля, че вече е време да представя списъкът-класация на 4-те дамски парфюма точно като за 14 Февруари 2015-та, като искам да подчертая това, че всяко едно от уханията заслужават първо място, но отзивите които сумирах за тях определиха и подредбата в класацията

Кои са те?
#4 GUCCI by Gucci Oud

Парфюмът събра малко повече от 18% от гласовете като фаворит, което въобще не е малко като се има предвид конкуренцията му. Като основна причина да не бъде избран от запитаните е тъмният му цвят, който може би леко не се вписва в любвеобилната Валентинова картинка въпреки, че пък ароматът му определено може да повдигне доста прага на желание ако се поднесе с правилният тоалет.

Като негова сила бе определен ароматът му на българска роза, който се хареса и усети от почти всички в комбинацията с цитрусови плодове.

Наша клиентка каза за него: „Ароматът му определено има потенциала да се хареса от всяка дама, ако ми го подарите за Свети Валентин със сигурност няма да го върна “

#3 THIERRY MUGLER WOMANITY

WOMANITY пък беше възнаграден с 23% от гласовете и беше провъзгласен за:
„… най-тематичен визуално сред изброените …“ от клиент който го беше избрал за съпругата си с което твърдение за визията му съм напълно съгласна.

Като негова отличителна черта всички споменаха основната му нотка на смокини странно, че никой не спомена и черният хайвер който също се крие в аромата му и се усеща според мен, който придава някак си изтънченост и завършеност!

#2 GIORGIO ARMANI SI

Един от най-добрите аромати лансиран през последните години, Armani Si е парфюм подходящ за подарък, който никога няма да бъде пренебрегнат или поне така твърдят 29% от анкетираните. В интерес на истината следващият парфюм получи само 1% повече гласове, заради което се нареди на по добро място, но моят фаворит от 2-та е Armani Si!

Уханието му съчетава перфектно акорди на роза, фрезия, ванилия и пачули, и въпреки интензивната си композиция той никога няма да ви се стори натрапчив!

#1 DOLCE BY DOLCE&GABBANA

Този парфюм е изборът на най-голямата част от хората които бяха склонни да ми отделят минутка и да изпробват 4-те ухания който беше нареден на първо място от 30% от запитаните.

Уханието видя бял свят точно преди година през месец Февруари, като малко не му остана да блесне за Свети Валентин тогава, но тази година ароматът му е дори още по-предпочитан.

С много пролетно настроение Dolce има нотки на нарцис, водна лилия и беладона в сърцето си като в базата му се долавят нотки на кашмир и мускус. Перфектен баланс между цветя и лек дървесен привкус.

 

Сигурна съм, че няма по-добри дамски парфюми за Свети Валентин, това го установих с помощта на някои от вас, но ако има различни мнения много ще се радвам да ги чуя и дори ще променя статията ако процентите се променят.