О, прелюбодеен и извратен род!

1
Добави коментар
pentecost
pentecost

Някъде дълбоко в душите си знаем, че това, което Бог казва в словото си чрез ап. Павел, е вярно, а именно:

„Бягайте от блудството. Всеки друг грях, който би извършил човек, е вън от тялото, но който блудства, съгрешава против своето си тяло.“ (1 Кор 6:18)

И още „Или не знаете, че който се сношава с блудница, е едно тяло с нея? Защото Той казва: „двамата ще бъдат една плът.“  (1 Кор 6:16)

Настоящата публикация е за плътолюбието и сладострастието, или казано иначе за сексуалната поквара и неморалност в наши дни.

„Борбата с блудната страст“, както я наричат някои отци на вярата, е едно от най-големите предизвикателства за всеки човек, тръгнал по пътя на духовното извисяване към небесното царство. На по-модерен език спокойно бихме могли да наречем тази борба „преодоляване на сексуално-перверзното поведение.“ Не малко християни добре знаят, че, подобно на всички останали, и т. нар. сексуални грехове отварят врата за действието на различни видове нечисти духове в живота на вярващия. Предбрачните, както и извънбрачните сексуални отношения, могат да бъдат пагубни за тялото, психиката, емоциите, и да оставят траен белег в живота на човек.

Предлаганият по-долу молитвен метод е за тези вярващи християни (особено новоповярвали), които, осъзнали собствената си греховност:

– биха искали да се избавят от духовното отравяне, причинено от минали сексуални грехове, т.е. изневяра и/или блудство

– биха искали да се освободят от настоящата си сексуална похот, развратничество и съблазън, водещи ги към грях

– биха искали да прогонят сексуалните сатанински натрупвания, придобити от сношаване с хора, които са поробени от сексуално-перверзна зависимост

– работят или са работили като секс-труженички в миналото

– често сънуват еротични сънища, имат постоянни сексуални фантазии, пожелания и мисли за чужди хора

Преди всичко, не се отчайвайте, ако врагът ви е подложил на такава дълбока неморална деградация. С помощта на тази молитвена програма и искрено покаяние от ваша страна, както и огромното Ви желание да оставите този начин на живот, ще дойде момент, когато ще бъдете издигнати до висотата на такава духовна чистота, каквато Бог е предвидил за вас след като сте го призовали за помощ. Изгубената благодат, получена първоначално при кръщението, ще бъде възстановена.

Препоръчително е преди да започнете молитвата, да прочетете в библиите си следните пасажи и да поразмишлявате малко върху тях: Левит 18:1-30 (т.е. цялата глава), Римл 1:18-32, Римл 6:11-22.

Изненадани ли сте от това, което прочетохте в тези пасажи? Уловени ли сте в робство в някое от тези неща? Всъщност, веригите на сексуалния навик са твърде слаби да бъдат почувствани докато не станат твърде силни, за да бъдат разрушени. Добрата новина е, че всички видове сексуално робство могат да бъдат преодолени чрез силата на Христовата кръв.

И така, нека да започнем. ***