Чин мудра за „бърза помощ“ при стрес

2
Добави коментар
anhinora
anhinora

Tags : вътрешен мир енергия мудри

Стресът е нещо, което се случва вътре в нас, макар, че ни изглежда провокиран отвън…
Мислите, че е невъзможно да се освободите от стреса, без да се налага да извършвате драстични промени в живота си, които всъщност биха ви стресирали още повече?

Може да ви изглежда, че стресовите ситуации в живота Ви са провокирани отвън- нова сметка за плащане, заядлив шеф, ревнив приятел, задръстено движение, но когато се научите да виждате отвъд видимостта на нещата, осъзнавате, че преди да се прояви като външна ситуация, тя е създадена „вътре”.

Хубава работа, как така съм създал задръстването тая вечер? Обичаен въпрос! Не е за вярване! И наистина не сте го направили по начина, по който си мислите.

Да кажем, че задръстването си е тук и сега, просто вие можехте да сте в него, а можехте и да не сте. Съзнавам, че това сигурно е най-опростеното позоваване на квантовите закони, но поне е някаква отправна точка.

В по-дългосрочен план, решението е, така да балансирате себе си, че вашата вибрация да е коренно различна от вибрацията на негативното събитие. Бихте могли да го постигнете по много начини, щом само веднаж стартирате процес на промяна на мисловните модели в себе си.

Но какво можете да направите на момента, щом сте се озовали в задръстването или друга негативна ситуация, без значение, но сте и осъзнали своята роля на Създател на своя свят.

Като „бърза помощ” използвайте мудрата  Чин. Палецът и показалецът са съединени, а останалите пръсти- изпънати.

 

Палецът символизира космическото и божественото, а показалецът – индивидуалното и човешкото. Съединявайки двата пръста, ние възстановяваме единството в себе си. Можете да задържите пръстите в това положение, дори и да шофирате. Сега си представете нещо хубаво, радостно, което ви се е случило или за което просто сте чули или прочели. Докато правите това, ще усетите от върха на показалеца да струи силна енергия, която се влива в палеца.

В китайското учение за петте елемента тези два пръста се отнасят към елемента Метал. А, както е известно, той е най-добрият проводник на енергията. Освен това, елементът Метал управлява дишането и освобождаването от отпадни продукти. Ето защо, ще усетите, че спокойствие навлиза в тялото ви и дишате по-дълбоко.

Задръжте така мудрата поне 15 минути, както и мислите си, разбира се съсредоточени върху нещо радостно и хубаво.Техниките за работа с енергийната система са най-ефикасни в стресови ситуации, тъй като основните блокировки се намират именно там – в енергийната система.

Още такива техники ще научите на онлайн семинара „ОСВОБОДИ ЖИВОТА СИ ОТ СТРЕС“. Вижте повече информация ТУК.

Споделете статията, за да се възползват повече хора!

бутон за сайт

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Мудрите – лечение при стрес

Направете един лесен тест, за да разберете, дали стресът контролира живота ви!

Направете три лесни стъпки към хармония

Oнлайн курс „ОСВОБОДИ ЖИВОТА СИ ОТ СТРЕС, ИЗПЪЛНИ ГО С МИР“
КУРСОВЕ ПО СУ ДЖОК
ОНЛАЙН КУРС ПО МЕДИТАЦИЯ „СИЛАТА В ТЕБ“ В ЧЕТИРИ МОДУЛА
ОНЛАЙН КУРС „ПЪТЯТ НА СЪРЦАТА“ В ПЕТ СЕМИНАРА ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ЛЮБОВТА
28-дневната програма за отслабване и пречистване, основана на Петте елемента започва точно на Новолуние!

Не пропускайте шанса да изглеждате и да се чувствате по-добре!  

БЕЗПЛАТНИ СЕМИНАРИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЕМИНАРИ

СТАТИИ