Сетланс (България)

12
Добави коментар
Snowboy_
Snowboy_

Сетланс (България)

Видео показа непознатата за нас страна на Луната – осеяна с дълбоки кратери

НАСА пусна в мрежата уникално видео, което показва тъмната страна на Луната. За създаването на клипа са използвани данни от специален апарат за изследване на спътника.

Целта на американската агенция е да покаже как протича промяната на фазите на луната в тъмната й страна – нещо, което не може да се види от нашата планета. Като цяло смяната на фазите протича по един и същи начин и в двете страни на Луната.

Оказва се обаче, че обратната страна на спътника е доста по-различна от това, което хората са свикнали да виждат. Близката страна на Луната е добре позната на земляните. Някои смятат, че тя и има черти, подобни на човешкото лице.

На обратната страна на лунната повърхност няма тъмни петна, които сме свикнали да наблюдаваме от Земята, но има голям брой кратери с различни размери. Там е и басейнът „Южен полюс-Ейткън“, чийто диаметър е приблизително 2 500 км, а дълбочината му е около 13 км. news7.bg

До колко, обаче можем да сме сигурни, че това е тъмната страна на Луната? Или е просто поредната заблуда?

Like this:

Like Зареждане…

Related

This entry was tagged НАСА, видео, земя, космос, кратери, луна, непознато, показва, спътник, тайна, тъмната, част. Bookmark the permalink.