Дженифър Лорънс и Крис Прат в преговори за главни роли в научнофантастичния филм „Пътници“

1
Добави коментар
bellerephon
bellerephon

Дженифър Лорънс и Крис Прат са избрани да изиграят главните роли в предстоящия научнофантастичен филм „Пътници“ („Passengers“). Според Variety, действието във филма ще се развива на космически кораб превозващ хиляди хора, пътуващи до нова планета. Поради авария един от пътниците се събужда 90 години преди предварително плануваната дата. Изправен пред угрозата да умре сам, той решава да събуди една от пътничките, след което между двамата се развива пламенна любовна история.

Мортен Тилдум, който наскоро работи по номинираният за осем награди „Оскар“, „Игра на кодове“, ще режисира космическата драма. В момента по сценария работи Джон Спейтс, който наскоро завърши работа по историята на „Доктор Стрейндж„.

Този проект е в разработка от доста време. В началото на 2014 година компанията Focus бяха близко до това да придобият правата, а плановете им бяха в главната мъжка роля да се превъплъти Киану Рийвс. По-късно Weinstein Company спечелиха търга за заснемане на филма. Няколко месеца след това се заговори, че има вероятност в него да вземе участие носителката на „Оскар“ Рийз Уидърспун. Слуховете бяха опровергани, но това не сложи край на предположения. Последното, което чухме от продукцията бе слух, който свързваше името на актрисата Рейчъл Макадамс, но в последствие и той не бе потвърден.

В крайна сметка катализатор за започване на реална работа по филма беше откупуването на правата от гиганта Sony през месец декември, миналата година. Предвид факта, че по-малко от два месеца след покупката вече се говори за екип и каст съдим, че намеренията на Sony са наистина сериозни и е много вероятно в най-скоро време да научим повече подробности около филма. За момента се водят преговори с Лорънс и Прат, които са едни от най-търсените млади артисти в Холивуд.

Звездата на Дженифър Лорънс изгря най-вече с участието й във франчайза „Игрите на глада“. Последваха роли в „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще“, „Наръчник на оптимиста“, „Американска схема“ и др.

Най-силната година за Крис Прат беше отминалата 2014-та. Той участва в най-касовата продукция за година „Пазителите на Галактиката“ и стана любимец на публиката. След няколко месеца ще го гледаме  в „Джурасик свят“. Името му се свързва и с римейка на „Великолепната седморка“, който ще бъде режисиран от Антоан Фукуа и в който ще участва Дензъл Уошингтън. Има слухове, че Disney възнамеряват именно Крис Прат да изиграе новия Индиана Джоунс в подготвяния ребуут на култовата поредица.

Сходни публикации

Тагове: Дженифър Лорънс, Крис Прат, преговори