Майкъл Конъли превърна романите си за Хари Бош в сериал

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Главната роля в „Бош“ (Bosch) на „Амазон студиос“ се изпълнява от Тайтъс Уеливър

Появата му в „Изгубени“ като Мъжа в черно (човешкия облик на Димното чудовище) беше кратка, но запомняща се.

Тайтъс Уеливър има в актива си участия и в други сериали като „Досиетата Х“, „Матлок“, „Добрата съпруга“, „Полицейско управление – Ню Йорк“, „Досиетата Грим“, „Дедууд“, „Синове на анархията“, а миналата година се появи и в касовия хит „Трансформърс-4: Ера на изтребление“.

Сега обаче е време да го видим в главна роля, и то като един от най-популярните съвременни детективи – следователят от отдел „Убийства“ Хари Бош в поредицата романи от Майкъл Конъли, издавана и у нас.

Създател и изпълнителен продуцент на сериала „Бош“ е самият писател, чиито книги са продадени в близо 60-милионен тираж и преведени на 36 езика. Зад проекта стои филмовото студио на „Амазон“, а 10-те едночасови епизода от първия сезон излизат онлайн на 13 февруари.

Сюжетът се основава на три книги от Конъли: „Град от кости“ (2002),
„Блондинка в бетона“ (1994) и „Ехо парк“ (2006).

Следователят от полицията в Лос Анджелис издирва убиеца на 13-годишно дете, докато същевременно срещу него се води дисциплинарно производство заради хладнокръвното убийство на заподозрян…

Автор на близо 30 книги, Майкъл Конъли също има опит в криминалистиката, но като репортер във вестници като „Лос Анджелис таймс“ и „Сън-Сентинел“.

Дебютира в началото на 90-те с „Черното ехо“, а през 2002-ра Клинт Ийстуд екранизира романа му „Кръв“ / Blood Work.

Най-популярната адаптация по негов бестселър е „Адвокатът с линкълна“ с Матю Макконъхи в заглавната роля.