Докога некролози навсякъде?

0
Добави коментар
ruslanasavova.popsav
ruslanasavova.popsav

          Вървя си и се радвам на красивата зима или на цъфнали дръвчета… И в един момент на някакво дърво – залепен некролог. И така почти на всяко дърво, стълб, автобусна спирка … некролози…Някой гостенин на Троян какво ще си помисли първо? А бе в този град живеят ли хора?! На всеки метър почти…Огледайте се и ще забележите. Направете го.

          Орешак се прочу с изографисаните си автобусни спирки, а Троян – с облепените такива сини и удобни за целта с некролози.
   

Като попрегледах наредбите и заповедите на кмета на общината, се натъкнах на такава наредба. В нея се упоменават точно местата за некролози и се забранява лепенето на обявите за смърт или помен другаде.
        И какъв е изводът според вас? Кучетата си лаят, а керванът си върви…За жалост. А после всички ние обвиняваме всеки друг, но не себе си.
        Ако искаме и желаем, разбира се, да ни е красив градът, трябва да знаем не само правата си, а и задълженията си. Прилагам и наредбата, спомената по- горе. За да си я припомним всички.

Заповед на кмета на Троян определя местата за разполагане на агитационни и рекламни материали, съобщения, обяви и некролози                                           

Лично мнение:

Спомняте ли си предаването „Далекоглед“? Малко петминутно експозе, в което хора, които са от други държави, споделяха защо са избрали да дойдат и да останат в България? Една германка, която дошла с родителите си да живее тук от 16 годишна, попаднала в Русе. Първото ѝ впечатление от нашата родина бързо се превърнало в един тих ужас. Около нея навсякъде било пълно със снимки на престъпници, които полицията търси. В последствие, момичето разбрало, че се касае за некролози. Нейните думи бяха, че се извинява за това, че е обидила мъртвите, но в Германия подобно нещо е невъзможно. Има си регламентирани места за залепване на некролозите и всяко друго място е недопустимо. Освен регламентираните места, човек има право да залепи некролог пред собствения си дом. Толкова! Кога най-накрая ще започнем да спазваме сами законите, а не да се оплакваме, че всичко върви наопаки? Риторичен въпрос, който едва ли ще получи отговор, още повече, след като една статия, казваща неудобната истина, може да причини толкова злоба.

Свилен Димитров

социални мрежи