Интериорен дизайн с романтични мотиви

20
Добави коментар
Gran-Decor
Gran-Decor

Забързани в ежедневието, преследвайки мечтите си, всички ние не се замисляме, че животът ни се движи с много бързи темпове. До толкова всеки човек е погълнат от сивото си ежедневие, че не си дава сметка, че наистина пропуска малките неща, носещи радост в живота, а едно от тях е именно романтиката.

Дизайнерите на студио за интериорен дизайн Моми Студио смятат, че именно романтиката е основния антидот на забързания живот, който водим. Това ги стимулира винаги в своите проекти да търсят баланса, при който романтичните мотиви да придават на атмосферата в дома успокояващо усещане. Професионалистите смятат, че с прецизното поставяне на всеки един елемент от дизайна, подбор на подходящото осветление и малки конструктивни промени в дома може да се постигне желаното въздействие.

Точно това желано въздействие са постигнали и в реализацията на своя проект за цялостен интериорен дизайн на апартамента, кръстен „Градска романтика“.
Работата по този проекти започва след като младо семейство споделя своята мечта за живот в дом, чийто интериор е изпълнен с романтични мотиви и нестандартно средиземноморско излъчване. Освен това, той трябва да бъде светъл и топъл, а също така трябва и да се впише и в не високия бюджет, с който разполагат.

За да реализират мечтания от младото семейство интериорен дизайн, професионалистите работят върху проекта в продължение на година и половина. Спазвайки напълно изискванията на собствените, дизайнерите решават цветовете на стените да бъдат в по-топли и светли тонове като жълто, розово и оранжево. Мебелите също са в светлата гама, като голяма част от тях са изработени от масив по поръчка на студиото.

За да постигането на желания ефект по апартамента са направени някои леки конструктивни промени, като едната от трите спални е присвоена чрез арка към всекидневната и преобразувана на кухня.

Усещането за топлина и уют във всекидневната е постигнато чрез светлите тонове на стените, който са решени в меки жълти нюанси. Кухнята, шкафа за телевизора, меката мебел, гардеробите и леглото в спалнята са изработени от български производители по проект на студиото. Всички останали мебели и елементи, част от интериорния дизайн на това жилище са закупени от специализирани магазини.

Мебелите са изцяло в бял цвят, а като техен контрапункт меката мебел и текстилът са решени в студени контрастни цветове.

Един от основните романтични мотиви и наистина оригинален акцент интериорния дизайн в този апартамент са медните осветителни тела.

Освен в кухнята, конструктивни промени са направени в банята за гости, като за нейното разширение е присвоена малка част от коридора. Тя е оборудвана с душ, а използвания фаянс и теракота са в земни тонове. В главната баня се забелязват елементи в романтичен ретро стил, като смесителите на ваната и мивката и декоративното пано от теракота.

Една жена се чувства много по-комфортно в стая с червени и розови нюанси, които подсилват усещането за романтика. Точно поради тази причина интериорния дизайн в спалнята на родителите е заложено именно на тези цветове за стените, текстила и аксесоарите. Дизайнът на мебелите отново е дело на студиото, като за изработката им е използван масив чийто цвят е решен също като на останалите мебели в апартамента, а именно в бяло.

Основния акцент в детската стая, подчертаващ нейната индивидуалност, е специално нарисуваната стена, като сюжета на картината е продиктуван от любимите играчки на детето, а именно влакчета и трамваи. Заложено е на цветове, който тонизират и стимулират детското въображение.

Източник: Студио за интериорен дизайн Моми Студио