5 идеи за кухни в стил „Рустик”

1
Добави коментар
mebelinet
mebelinet

Ако не сте привърженици на модерните, съвременни мебели в студените цветове и форми  на минимализма, а предпочитате по-топли земни цветове и естествените материали, може би стилът „Рустик” е именно за вас. 

Стилът „Рустик”, „ретро” или още наричан “винтидж”, се отличава с използването на материали като дърво, метал и камък. Най-важната част от интериора в този стил са мебелите от масив с естествен завършек и изкуствено състарени повърхности. Дървото може да е, както много светло, така и тъмно. По отношение на своите удобства и функционалност рустик кухнята по нищо не отстъпва на модерната. 

Чарът на всички рустик кухни е неповторим – елементи от естествено дърво, стари каменни плочи, груби дялани дървени греди. За рустикалната атмосфера могат да допринесат и различните кухненски аксеоари и дори покривките за маса.  Кухненските уреди също могат да са с визия, съответстваща на стила.

Най-характерното на Рустикалния стил, въплатен в интериора на кухнята, е усещането за топлина, уют и романтика, толкова типични за провинциалните къщи.  

Ето и нашите 5 идеи за кухни, изпълнени в стил „Рустик” от ASTRA (Италия), HANAK (Чехия) и KORYNA (Чехия).

Класическата кухня от ASTRA (Италия) модел FIORENZA, отново изработена от масивно дърво, представя пък светъл вариант за интериора на кухнята.

Рустик кухнята модел LORETA от HANAK (Чехия) е изработена от фурнировани предни плоскости мат,  ръчно патинирани.

Характерна е с многообразие от рустикални елементи: корнизи, полици, ръчно изработени витражи, мрежи, пиластри и други декоративни допълнения.

Античността е отличителна черта на този стил.

Рустикалната кухня от HANAK (Чехия) модел MILANO пък е изпълнена в бял лак мат с патина. Осветените витрини правят композицията лека и елегантна. Масата е напълно в стила на кухнята. 

Множеството чекмеджета създават удобство и ред в кухнята.

И последното предложение е кухня от KORYNA (Чехия) модел YORK, изработена от масивно дърво, като изборът измежду цветовете е богат – натурален дъб, тъмен дъб, син, зелен, и екрю.