Гришо безславно отпадна в Ротердам

2
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира в Ротердам с награден фонд от 1 600 855 евро, след като отстъпи с 2:6, 6:7(8) срещу 37-я в световната ранглиста Жил Мюлер (Люксембург)

До този момент двамата тенисисти се бяха срещали само веднъж – на надпреварата на трева в „Куинс Клъб“ в Лондон през 2012 г. Тогава обаче хасковлията записа успех със 7:6(1), 6:4, информира Sportal.bg.

С класирането си за следващата фаза 31-годишният левичар от Люксембург си осигури 36 950 евро от наградния фонд, 90 точки за световната ранглиста, а на 1/4-финалите ще срещне Гийермо Гарсия-Лопес или Стан Вавринка.

Мачът започна трудно за Димитров. В първия сет люксемубргският тенисист поведе с 0:4 с пробиви в първия и третия гейм. Сетът завърши за 23 минути, в които българинът не успя да върне нито един пробив.

Вторият сет се разви по-добре за Димитров. При резултат 6:5 Димитров имаше точка за пробив. Мюлер обаче отново я отрази и се стигна до тайбрек.

В последния гейм Димитров стигна до сетбол при 8:7, но не успя да приключи сета с начален удар и загуби точката. Мюлер приключи двубоя с два поредни сервиса. Мачът завърши след 85 минути игра.

Двамата направиха по 11 аса, но Димитров не успяваше да спре началния удар на Мюлер. 31-годишният тенисист от Люксембург ще играе на четвъртфиналите срещу победителя от мача между швейцареца Станислас Вавринка и Гилермо Гарсия Лопес от Испания.

Следващият турнир в програмата на Григор е този в Акапулко (23 февруари – 1 март), където той е със статут на шампион и има да защитава 500 точки за ранглистата.