Объркани мисли за любовта в съзнанието на различните зодиакални знаци [част 2] | Teenproblem.net

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Лъв

 

„Едва ли е възможно някой да не се влюби в неотразима личност като мене”, размишлява Лъвът (Лъвицата), гиздейки се за поредния вихрен купон с приятели. Оглежда се от вси страни в огледалото и предвкусва сладостта на възхитените погледи при собствената си поява. След което слага знак за равенство между бляскавите комплименти и ослепителната любов. А на сутринта се събужда с неясното усещане, че нещо не е наред, че любовта не е точно това, че „истинската” любов би трябвало да е нещо много по-грандиозно, различно, искрящо, кипящо… като току-що отворено шампанско. Любовта, всъщност е взаимност, а не обичайното привличане на погледите и заемане на подходяща поза, готова да приеме нечия симпатия, „ей така, колкото да не е без хич”. Но една сутрин Лъвът ще се събуди и ще установи, че вместо неясни мисли у него бушуват изгарящи чувства.

 

Дева

 

„Когато ме целува с език дали не ми предава някакви вредни микроорганизми?”, се пита Девата между две горещи целувки. Забравя, че е в нечии прегръдки и се задълбочава в анализ. Започва една истинска „дисекция” на чувствата. Мисли дълго и старателно, търси лесни отговори на сложни въпроси като: къде свършва земната любов и къде започва извънземната? Дали любовта към различните хора има различен цвят, размер, съдържание? По какво се различава истинската любов от неистинската? Седи си така Девата вторачена в нищото и разсъждава на тема „любов”. Докато осъзнае, че вече не е в ничии прегръдки и че очевидно има разлика между любов и мисълта за нея.

 

Везни

 

„Нова любов значи и нова раздяла, което никак не ми харесва…” Да, раздялата си е истински кошмар за Везните. Раздялата нарушава равновесието не само в любовта, но и в природата. Обаче, дали това е основателна причина да се обърне гръб на любовта? Везните ще постигнат така желаното равновесие не просто с любов, а с много любов. След всяка раздяла ще идва нова любов, още по-силна от предишната. За да върне усмивката и да възстанови равновесието.

 

Скорпион

 

„В сравнение с любовта раждането на човека е дребна работа, а смъртта – просто случайност”, мъдро си повтаря Скорпионът. Да, без любов животът си е едно нищо, но в интерес на Скорпиона е да различава любовта от поредното търсене на подходящ обект за чувствата си. Иначе ще попадне във водовъртежа на собственото си въображение.

 

Първата част от статията четете тук: