Комуникации за устойчиво развитие. Корпоративна социална отговорност.

3
Добави коментар
collegeM3
collegeM3

Период на провеждане

 

16 март – 8 април 2015 г.

в дните понеделник и сряда

18.30 – 20.30 ч.

 

„XXI век ще бъде векът на социалните организации. Колкото повече икономиката, парите и информацията се глобализират, толкова по-голямо ще бъде значението на обществото“ (Питър Дракър, Leader Institute).

Когато Питър Дракър го казва, няма как да не се съгласим.

Противно на схващането, че възможности за CSR имат само големите компании с големите бюджети, това обучение ще разгледа редица примери, с които ще подчертае водещата роля на добрата и оригинална идея.

 

Обучението е не само за PR специалистите, а и за всеки, който би искал да даде тласък в тази посока на компанията, в която работи, или на своята собствена компания.

Представителите на НПО сектора пък ще привлекат повече корпоративни партньори, ако успеят да погледнат на нещата през очите на бизнеса.

 

За  втори  път в преподавателския екип на M3 College специално за това обучение се включва Симона Чаръкчиева, съветник „Корпоративна социална отговорност и корпоративни връзки“ във VIVACOM.

 

Теми в програмата:

 

– Какво е CSR?

– Малко история: кога, къде и защо се появява CSR?

– CSR стандарти и политики по света и у нас.

– Филантропия или ПР: защо компаниите имат CSR политика?

– Как се изгражда CSR стратегия?

– Има ли добър и лош CSR?

– Кой печели?

– Примери от България и чужбина.

– Ролята на държавните институции и НПО в изграждането на устойчива CSR стратегия.

– CSV (Creating Shared Value): наследник на CSR?

 

 Информация за лектора:

 

Симона Чаръкчиева получава своето образование в родния си град Париж. Профилът, който завършва, е философия и чужди езици, а след това придобива магистърска степен по международна търговия.

 

Кариерата й преминава в работа за гиганти в рекламата, маркетинга и комуникациите. Първоначално е търговски представител в рекламния гигант HAVAS Group, а после работи като Import Manager за Sara Lee Group в Москва. След като се връща обратно във Франция, сменя няколко мениджърски позиции в международната телекомуникационна компания Orange. Има натрупан ценен опит като продуктов мениджър, мениджър реклама, мениджър управление на проекти и мениджър корпоративни комуникации.

 

В България Симона Чаръкчиева е изключително успешен съветник „Корпоративна социална отговорност и корпоративни връзки“ в телекома VIVACOM от 2008 г. Професионализмът й е безспорен и се потвърждава от всички награди, които телекомът получава за проектите за вътрешни комуникации и социално отговорни кампании вече четири години.

 

Само през 2013 г. VIVACOM спечели цели 3 награди от ПР Приз 2013: първа награда за доброволческата програма VIVACOM Cares, първа награда за националната дарителска кампания „Операция: Жълти стотинки“, трета награда за пространството за култура VIVACOM Art HAll. Сред отличията, получени през 2013 г., са сребърна награда за рекламната кампания „VIVACOM – Все едно си там“ на Effie Awards 2013 и трето място от BAPRA Bright Awards 2013 в категорията „Кампания, реализирана от вътрешен PR отдел“ за VIVACOM Art Hall.

Биографията на Симона Чаръкчиева впечатлява и с четирите езика (френски, руски, испански и английски), които владее.