Домашните рецпти за здраве на баба (част I)

0
Добави коментар
yApple

Има и друг начин за лечение и се нарича народна медицина – безвредна, достъпна, приятна, използва натурални продукти.

Децата лесно се разболяват, а лекарствата за тях нито са по-евтини, нито пък са много ефикасни. Има и друг начин за лечение и се нарича народна медицина – безвредна, достъпна, приятна, използва натурални продукти.

Ето някои бабини рецепти за здраве, които са изпитани и препоръчани от много родители.

При висока температура детето трябва да приема много течности, защото иначе ще се обезводни. А за да я свалите сварете му чай от липа, който води до бързо изпотяване. Подобен ефект има и чаят или компотът от малини.

Друг бабин съвет, при висока температура, е да разбиете белтък от яйце и да намажете с него краката на дете ви.

Водата е сигурно средство за намаляване на температурата. Поставете горещото дете във ваничка с топла вода като за къпане и с постепенно доливане на студена вода намалете температурата. Във водата сложете половин чаша оцет.

При кашлица баба препоръчва чай от мащерка, бъз, лайка, салвия и една лъжичка мед. Но сложете меда, когато отварата изстина малко. Ако пък имате дафинов лист, сварете 5 листа в половин литър вода за около 5 минути и отново подсладете с мед.

Традиционна рецепта за откашляне на секретите е отварата от смес на индрише, глава лук с външната обвивка, небетшекер или лукчета, средната част на дюля около семките, счукани орехи заедно с черупките.

Друга бабина рецепта, която може да пробвате е тази с червената ряпа. Издълбайте я така, че да стане като кладенец. Напълнете я с мед (2-3 с.л.) и оставете няколко часа докато се напълни със сок. Приема се по една чаена лъжичка няколко пъти дневно.

За да успокоите кашлицата на вашето дете, може му правите компреси мед и сода за хляб. смесете продуктите и ги намажете върху гърдите на вашия син или дъщеря. Отгоре се покриват с надупчен с дебела игла вестник и престоява поне 2-3 часа.

Очаквайте скоро останалите бабини лекове!