Оправдана ли е инвестицията в японски климатик?

1
Добави коментар
webmotionseo
webmotionseo

Оправдана ли е инвестицията в японски климатик?
13.02.2015 09:49:05

Изборът на климатик е дейност, която изисква сериозно обмисляне. Преди извършването на покупка е необходимо да вземете предвид различни показатели на системата като надеждност, икономичност, шум при работа и др. Факторът цена е определящ за много домакинства, но не бива да бъде решаващ, ако държите климатикът да ви служи дълго и да си възвърнете направената инвестиция.

 

Японските климатици са особено подходящи за вас, в случай, че не желаете да правите компромис с качеството. Известни са в цял свят със своите перфектни технически показатели, висока надеждност и икономичност. Повечето японски климатици имат вградена система за пречистване на въздуха от прах, бактерии и вируси, благодарение на която поддържат здравословна среда във вашия дом. Способността да улавят цигарен дим и други неприятни миризми е удобна функция за семействата с малки деца и пушачите.

 

Японските климатици са от инверторен тип, което се обуславя от факта, че висока енергийна ефективност може да бъде постигната чрез инверторни технологии. Благодарение на тях системата се управлява по-интелигентно и се намалява разхода на електроенергия.

 

Коефициентът на преобразуване (COP) е съществен показател, на който е необходимо да обърнете внимание при избора на климатична система. Съкращението (COP) идва от английския термин Coefficient Of Performance. Превежда се като коефициент на трансформация и означава каква енергия е използвана и каква е придобита. Ако неговата стойност е под 4.00, тогава климатикът няма да бъде достатъчно мощен и икономичен. Имайте предвид, че с увеличаването на мощността на уреда, намалява и COP-а. Стойността на този показател при висококачествените японски климатици е над 5.00, което оправдава тяхната по-висока цена, компенсирана от по-високата енергийна ефективност.

 

В групата на високотехнологичните и елитни японски компании най-често попадат DAIKIN, MITSUBISHI, NATIONAL, FUJITSU, TOSHIBA. Техните продукти притежават интелигентни системи за защита и самодиагностика, които предотвратяват претоварване, неправилна употреба и други застрашаващи живота и здравето ситуации. Характеризират се с дългогодишна експлоатация, не по-малка от 10-13г. Процентът на дефектни японски климатици в този клас е изключително нисък. Уредите са устойчиви на широки температурни диапазони и са на практика безшумни. Притежават висок клас на икономия на електричество ( А+ ), ( А+++) и отлично съотношение цена – качество.

 

Един от представителите на елитната категория – марката MITSUBISHI се отличава с висока иновативност и е нагледно доказателство за японския технологичен гений. Комфортът на потребителя се гарантира чрез ниските нива на шум и функцията за автоматична настройка, която позволява въздушният поток да се регулира хоризонтално и вертикално.

 

Световно признати са и японските климатици на технологичния гигант FUJITSU, които притежават отлични характеристики, достъпни на разумна цена. Марката е добре позната и у нас, качествата й са проверени през годините е успяла спечели доверието на българския потребител.

 

Марката японски климатици DAIKIN е една от най-продаваните в света. Синоним е на превъзходно качество и върхови технологии в областта. Продуктите на фирмата притежават уникални възможности за вентилация и овлажняване на въздуха в помещението, които създават чудесен домашен климат.

 

Японски климатици TOSHIBA също не правят изключение по отношение на технологичност и иновативност. Както FUJITSU, марката също е добре позната на българския пазар и създава комфорт в хиляди български домове.

 

Често се случва висококачествени системи да се окажат проблемни заради извършен некачествен монтаж. С избора на японски климатик от онлайн магазина на Алимар Клима си гарантирате първокласно обслужване в съответствие с добрите практики и препоръките на водещите производители. В случай, че не разполагате с голям бюджет, но не желаете да правите компромис с качеството, в сайта можете да откриете и рециклирани японски климатици, които се предлагат с гаранция и пълен гаранционен и следгаранционен сервиз.