Тест за Хеликобактер пилори от Helicobacterpylori.eu. Дихателния тест за хеликобактер пилори.

2
Добави коментар
artseo
artseo

Основният виновник за гастрит и язва на стомаха

Хеликобактер пилори

Безпокоят ви болки в корема, киселини в стомаха, гадене, бързо насищане след хранене, оригване? Основната причина за тези оплаквания може да бъде Helicobacter Pylori инфекция – основният причинител за хроничен гастрит и язва на стомаха.

Какво е инфекция с Helicobacter Pylori и как тя е свързана с заболявания на стомашно-чревния тракт?
Как да се изследваме за хеликобактер и как да се лекуваме от хеликобактер?
Какво е необходимо за превенция?

Заразяване с инфекция с Хеликобалтер пилори, Възпаление, атрофия, Метаплазията, Рак

Хеликобактер пилори е бактерия, която се открива у пациенти със заболявания на стомаха и дванадесетопръстника. Името на бактерията Helicobacter Pylori е получено от „пилори“, посочващ главния отдел на пилора на стомаха, и „хелико“, което характеризира формата на бактериите : спираловидни, винтообразни.

Авторите на това откритие, д-р Бари Маршал и Робин Уорън получиха престижната Нобелова награда за медицина през 2005 г.

Откриването на Хеликобактер пилори е революционно по три причини:

Helicobacter Pylori

Установено е, че бактерията може да оцелее в киселата среда на стомаха, което по рано се смяташе за невъзможно, също така е причина за повечето заболявания на стомаха. Приема на антибиотици, като част от терапията може да лекува и предотврати много заболявания на стомаха. Първата особеност на бактерията хелоикобактер пилори е да се противопостави срещу изключително киселата среда на стомаха.

Поради високата киселинност, повечето бактерии и вируси умират в стомаха. Хеликобактер се съпротивлява на киселинността чрез два механизма:

От момента на попадането в стомаха, бактерията благодарение на камшичета си може да се движи и да се скрие в слузта, която покрива стените на стомаха и предпазва клетките.
Освен това, хеликобактер укрепва защитната секреция на амоняк, неутрализира киселата среда на стомаха.

По този начин, бактериите се прикрепят към стената на стомаха и могат да останат там в продължение на много десетилетия.

Втората особеност на хеликобактер пилори е бактерия, която е причина за заболяванията на стомаха и дванадесетопръстника.

Като цяло, размножавайки се, бактерията е в състояние да разруши клетките в нашия стомах. А именно, изпускането на вредни вещества причинява хронично възпаление и води до гастрит.

Отслабването на лигавицата на стомаха или дванадесетопръстника допринася за появата на язва и повишава риска от развитие на рак на стомаха. Понастоящем е известно, че хеликобактер е основна причина за рак на стомаха.

Третата особеност на хеликобактер пилори се състои в нейното унищожаване с помоща на лечение с антибиотици и лекарства, които регулират нивото на киселинност.

Днес можем да кажем, че хората, страдащи от заболявания на стомаха, имат три причини да се проверяват за наличие на Хеликобактер пилори.

Тази бактерия е изключително устойчива киселата среда на стомаха и може да живе в него в продължение на много години.
Хеликобактер пилори води понякога до много сериозни заболявания.
Ефективното лечение може да предотврати заболяването и неговите усложнения.

Заболявания причинени от Хеликобактер пилори

Гастрит
Язва
Дуоденит да се преведе допълнително