Как да си направя онлайн магазин

7
Добави коментар
ericcantona
ericcantona

С навлизането на интернет в живота на все повече българи, нарасна и нуждата на търговците да предлагат стоките си в тази среда. И въпреки, че все още са малко хората които пазаруват активно през интернет, техният брой ще расте с пълна сила. Една от основните причини за глобалното навлизане на електронната търговия, е по-ниската цени на продуктите.

И тъй като този сайт е насочен към хора които тепърва започват своя онлайн бизнес, в тази публикация ще се спра само на безплатните платформи за изграждане на онлайн магазин. Друга основна причина да не споменавам за платените платформи е, че личното ми мнение по въпроса „Каква платформа е най-добре да използвам“ е категорично – „Няма никакво значение как ще бъде изграден един магазин, стига той да предлага качествена стока, на добри цени, с удобен и интуитивен интерфейс“.

Без да обръщам повече внимание на търговската част при създаването на вашия електронен магазин, започвам с изброяването на  безплатните решения за изграждане на онлайн магазини.

Magento
Мисля, че мога да го нарека мой фаворит. Приятен модерен интерфейс на клиентската част, добре структурирана административен панел, Magento предлагат всичко от което един онлайн магазин може да има нужда.

Joomla + VirtueMart
В последната версия на компонента VirtueMart за Joomla която инсталирах, забелязах че има дори опция да добавите и ePay като опция за разплащане, което ще Ви спести известно време, ако сте решили да продавате в България. Изключително интуитивен интерфейс на клиентската част от сайта което би се харесали на бъдещите Ви клиенти.

OS Commerce
Може би една от най-старите и забравени от господ и разработчиците си платформи, но за сметка на това с достатъчно грозен интерфейс по подразбиране. Ако се жертвате около $50 може да си купите темплейт от някой сайт за такива, които биха накарали магазина ви да хваща око. Инсталацията преминава бързо и безпроблемно, стига да знаете някои основни правила за разработката на динамичен уеб сайт (ще ви трябва предварително създадена MySQL база данни… изискване което важи за всички по-долу изброени платформи)

За следващите два продукта ще си призная, че дори не съм ги инсталират.  Споменавам ги ако все още има ентусиасти които да  експериментират, търсейки нещо различно (не гарантирам, че ще е по-добро)

Zen Cаrt

CP Commerce

svesht.com