10 красиви интериорни разделителя – Направи си сам – Ремонти строителни и довършителни дейност за дома и офиса

11
Добави коментар
vaklinov
vaklinov

Когато става въпрос за големи, отворени пространства или студио апартаменти, е важно човек да знае как да раздели пространството. Интериорните разделители могат да се изработят в най-различни форми и дизайни. Те са функционални елементи, които правят дома много по-красив и му придават уникална атмосфера. Ето няколко идеи за разкошни интериорни разделители:

С дизайн, наподобяващ мрежа

Тези разделители са красиви и интересни и внасят текстура в една стая. Освен че разделят голямото, отворено пространство, създават забавна и функционална фокусна точка.

Луксозен модел във формата на прозорец Разделителите, които приличат на прозорец, се отличават с красиви детайли. Те не скриват от погледа двете пространства, но все пак зоните са отделени една от друга по един лесен и стилен начин.

Функционалността като приоритет

От едната страна на разделителя би могло да се обособи нещо като коридорче, а от другата да остане холното пространство, което ще стане по-задушевно и уютно, а и по-функционално.

Варианти с текстил

Текстилните тъкани винаги са страхотно решение, когато човек иска да раздели едно помещение. Независимо дали ще използвате прозрачни материи или плътни тъкани, ще успеете с лекота да направите пространството небрежно и модерно.

Нова стая

Възможно е да се създаде изцяло ново помещение в ъгъла на сегашното с помощта на изработен по поръчка разделител. Стените на новосъздадената стаичка могат да бъдат направени от различни материали, например от непрозрачно стъкло и дърво.

„Заскрежен“ интериор

Моделите от матирано стъкло помагат да се обособят стаи в студио апартаментите. В същото време обаче усещането за светлина и простор се запазва.

Метални разделители

Металът е едно много добро решение за разделяне на пространството на зони. Освен това разделителят може да е с перфектен дизайн, който напълно да се вписва в домашния интериор. Моделите с флорални детайли внасят кокетен елемент, но дават и свобода при оформление на декора.

Много квадрати

Дизайнът на квадрати може да придаде на трапезарията завършен вид, да послужи като артистичен щрих и да позволи на разположения в непосредствена близост коридор да се открои.

Стена от орех

Съществува вариант да се използва дървесина, която да разделя големите пространства с отворен план. Това дава възможност да се постигне уникална визия, която ще се отличава с по-традиционно излъчване.

Огледало

Стенният разделител с огледало не само разделя леглото от дрешника, но кара помещението да изглежда по-голямо и светло, което е голям плюс.

Освен че са функционални, разделителите служат като декоративен елемент и дават възможност да се постигне желаният ефект при оформлението на интериора.

Източник: homedit.com